Zilnic cumperi otrava aceasta la un leu! Ce conţine de fapt? Distribuie sa afle toata lumea

0 22

Tot mai multe persoane obişnuiesc să cosume zilnic cafea de la automatelemontate pretudindeni prin oraş. Motivele pentru care fac acest lucru sunt nenumărate: este ieftină, se găseşte oriunde şi asigură necesarul de energie de care o persoană are nevoie pentru începutul unei zile de muncă.

Cu toate astea,cafeaua de la utomat nu este deloc sănătoasă. Producătorii cafelei de la automate au fost obligaţi recent să afişeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Aşa am aflat că populara cafea cu lapte conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia.

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto. În capuccino apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face hârtia!

Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Recomandari