Zeci de români plecați la muncă în Germania, infectați cu coronavirus. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Zeci de români plecați la muncă în Germania au fost infectați cu coronavirus și au fost plasați în izolare la o unitate hotelieră pusă la dispoziţie de către angajator. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Zeci de români plecați la muncă în Germania, infectați cu coronavirus

Conform Agerpres, care citează Ministerul Afacerilor Externe, zeci de români care muncesc la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Coesfeld, din Germania, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit datelor preliminare, 130 de persoane care îşi desfăşoară activitatea la această întreprindere au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar aproximativ 60% dintre persoanele testate pozitiv sunt cetăţeni români.

MAE precizează că starea de sănătate a persoanelor în cauză este bună și anunță că toţi angajaţii companiei îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de muncă şi beneficiază de asigurare medicală.

Germania a anunțat că va reintroduce carantina în anumite localități

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Germania este țara din Europa care a anunțat că va reintroduce carantina pentru anumite localități, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus concentrate pe anumite zone.

Landul Renania de Nord-Westfalia, unde a fost depistat și actualul focar, va apela din nou la planul de urgenţă şi anunţă că a luat decizia de a menţine restricţiile în anumite localități.

Condiții înfiorătoare pentru câțiva români într-un abator din Germania! Veniți din Brașov, muncitorii s-au revoltat pentru felul în care sunt tratați. Oamenii spun că sunt puși să lucreze 6 zile pe săptămînă, 12 ore pe zi.

Germanii dintr-o localitate din landul Baden-Wurttemberg sunt nevoiți să culeagă singuri sparanghelul, după ce muncitorii români nu au mai ajuns la ferme și spun că munca este una foarte grea.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More