Mai bine la bar decât la muncă! Sute de șomeri refuză să muncească deși autoritățile locale le oferă oportunități

0 51

Mai bine la bar decât la muncă! E deviza după care pare că se ghidează sute de şomeri din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi. Deşi primarul îi roagă să vină să culeagă viile staţiunii de cercetare din localitate, oamenii nu vor să muncească.

Oraşul Târgu Bujor, din judeţul Galaţi, are peste 400 de hectare de vie. În sezonul culesului, aici lucrează aproximativ 170 de zilieri. Câştigă între 50 şi 100 de lei pe zi. Dintre muncitori, doar 20 sunt localnici. Asta în ciuda faptului că zona e săracă, iar numărul şomerilor ajunge la peste 300.

„E foarte puţin cum să munceşti cu 50 de lei? Numai ţigările sunt 16 lei, nu se merită” a spus unul dintre localnici.

Primarul a încercat să-i convingă să vină la muncă inclusiv pe Facebook. Oamenii nu vor să muncească, preferă să stea degeaba şi să trăiească din pe ajutoarele sociale.

„Nu sunt de acord, sunt bani foarte puţini. Dacă îmi dă 50 de euro de la la ora 7.00 până la ora 14.00, atât iau în Italia. La noi în România mori de foame. Pentru nimic în lume şi niciodată în viaţă” a precizat un alt localnic.

Ca să nu rămână strugurii neculeşi, inginerii de la staţiune au adus oameni chiar şi din alte judeţe.

Vor bani, dar sunt prea leneși să lucreze: Sute de șomeri refuză să muncească deși autoritățile locale le oferă oportunități

Recomandari