Vlad Voiculescu: Şpaga și şmenurile au poluat mult timp domenii precum sănătatea

0 49

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, arată, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care a vorbit „fără perdea” despre investiţii, tăieri de panglici şi „şpârle” ale prim-miniştrilor, într-o întâlnire cu jurnaliştii, în luna august.

El susţine ca, fiind vorba despre o discuţie „off the record”, şi-a permis să descrie pe scurt profilul clasic al politicianului român şi felul în care înţelege să promoveze investiţii.

În opinia lui Voiculescu, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, în condiţiile în care „şpârla, şpaga, şmenurile” au poluat pentru prea mult timp domenii precum sănătatea.

În august 2016, m-am întâlnit cu 20 de jurnaliști ca să vorbim deschis despre investiții in general și spitalele construite în parteneriat public-privat. Mi s-a spus că este o întâlnire off the record, i-am crezut pe cuvânt și am vorbit fără perdea. Mi-am permis atunci să descriu pe scurt profilul clasic al politicianului român și felul în care înțelege să promoveze investiții: “fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoţ ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi la modul ideal să le şi facă bine ca să îi rămână numele. Dacă mai ia şi o şpârlă pe lângă, e şi mai bine”. Ăsta e profilul politicianului care ne-a umplut orașele de panseluțe, de borduri și barocamere, scrie Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Ceea ce am susținut și în acea discuție și susțin și acum este că dacă vrem investiții făcute ca lumea avem nevoie să le pregătim ca lumea. Și da, câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Iar șpârla, șpaga, șmenurile (nu rostirea cuvintelor, ci realitatea acestora) au poluat pentru prea mult timp domenii precum sătătatea, transporturile, etc.

După acea întâlnire, un blog a publicat câteva propoziții scoase complet din context și le-a folosit pentru câteva calomnii. Îmi pare rău să văd acum pe anumite posturi de televiziune aceeași calomnie reîncălzită. Înțeleg însă … e campanie, conchide Voiculescu pe Facebook.

Recomandari