Vlad Voiculescu, după moartea lui Călin Farcaș: Statul roman isi ucide cetatenii prin incompetenta si reaua credinta a celor care il conduc.

0 58

Românii nu mai sunt primiți pentru transplant pulmonar la clinica AKH din Viena după scandalul declanșat de Narcis Copcă și Gabriela Firea în 2016, afirmă fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, după moartea lui Călin Farcaș. În plus, el adaugă că Ministerul Sănătății trebuie să facă curățenie de urgență în „viermuiala” de la Agenția Națională de Transplant.

Ce spune voiculescu despre moartea lui Calin Farcas:

“Prin aceasta vă informăm că nu sunteţi bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să faceţi o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. Dacă nu veţi respecta rugămintea noastră, o să considerăm atitudinea dumneavoastră ca o lipsă de respect, că nu doriţi o colaborare bună şi onestă şi că vă amestecaţi voit în politicile de sănătate publică naţionale. Aşa că, vom fi nevoiţi să acţionăm în consecinţă, să deschidem o anchetă oficială şi să informăm publicul.”

… mai sus este un mic extras din scrisoarea lui Narcis Copcă adresată experților Eurotransplant pe care eu îi invitasem în România pentru a ne sprijini în dezvoltarea centrului local de transplant pulmonar.

Statul roman isi ucide cetatenii prin incompetenta si reaua credinta a celor care il conduc.

Declaratiile Gabrielei Firea si scrisoarea prin care Narcis Copca in care ameninta expertii Eurotransplant si denigra AKH a dus la limitarea drastica a nr de pacienti romani care au acces la tratament in centrul care salvase cateva zeci de romani in ultimii ani.

In 2016 au primit un transplant de plamani 5 pacienti. In 2017 unul singur.

In 2018, doua cazuri au fost operate de Dr. Igor Tudorache, un medic de origine romana stabilit in Hanovra. Pe baza de voluntariat. Centrul de la Bucuresti nu poate gestiona cazuri complexe, de aceea l-a refuzat pe Calin, recomandandu-i sa plece “in strainatate”…

Si a plecat… in singura “strainatate” ramasa disponibila pentru pacientii romani care au nevoie de transplant pulmonar.

Statul roman isi ucide cetatenii prin incompetenta si reaua credinta a celor care il conduc.

——
Din declarația publică a doamnei ministru Pintea reiese că sunt 31 de pacienți în situația lui Călin Farcaș.

31 de oameni care așteaptă după un singur medic de origine română din Germania care ar putea (sau nu) să ia avionul și să facă voluntariat la Sf. Maria. Într-un centru în care s-au investit peste 10 milioane de euro, bani publici.

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10215162627231752

Recomandari