Vlad Voiculescu: Cei care se pretind credincioşi ar trebui să respecte viaţa oamenilor. Nu să împartă Lumină pentru voturi!

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a criticat, joi, noul acord dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia Română cu privire la noaptea de Înviere, precizând că cei care se pretind credincioşi ar trebui să respecte viaţa oamenilor şi nu să îi expună la pericolul infectării cu coronavirus.

“Astăzi administratorul blocului meu a primit un telefon de la …, cititor la Termoenergetica prin care am fost informaţi că în noaptea de Înviere să ieşim în faţa blocului pentru distribuirea de anafură şi lumină, persoana are sarcina de serviciu transmisă de directorul Termoenergetica. – tocmai am primit acest mesaj de la un coleg din PLUS Bucureşti. Vela cu poliţia şi jandarmeria. Firea cu companiile ei municipale falimentare”, a precizat Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru a deplâns faptul, că până şi pe timp de epidemie de coronavirus, sunt unii oameni politici dispuşi să împartă anafură şi Lumină cu speranţa că vor obţine nişte voturi, ignorând existenţa riscului de a se pierde vieţi omeneşti.

“Necazul ar trebui să ne aducă mai aproape unii de alţii şi de Dumnezeu. Sărbătorile de asemenea. De ce nu pot oamenii ăştia care se pretind credincioşi să respecte viaţa oamenilor mai presus de orice? Nu e ăsta cel mai mare dar pe care l-am primit?”, a conchis Voiculescu.

Reamintim că, somat de preşedintele Klaus Iohannis să renunţe la acordul iniţial dintre MAI şi BOR cu privire la acţiunile de Paşte sau să-l modifice astfel încât sănătatea oamenilor să nu fie pusă în pericol, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, miercuri seara, că a avut o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel, şi au convenit împreună noi măsuri pentru distribuirea către populaţie a prescurilor sfinţite şi a luminii.

Noul acord prevede că slujbele de la biserici se vor desfăşura fără enoriaşi şi că prescurile sfinţite şi Lumina vor fi distribuite populaţiei, la cerere, de către personalul clerical, însoţit de maximum cinci voluntari, echipaţi corespunzător. Paştile (prescurile sfinţite) se vor distribui la domiciliul credincioşilor vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 17:00 şi în prima zi de Paşti, între 6:00 şi 12:00, în timp ce Lumina se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00. Oamenii vor primi Lumina şi pâinea sfinţită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuinţe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecţie şi care va distribui apoi celorlalţi vecini.

Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More