Vlad Alexandrescu: S-a instaurat cenzura la Radio România Actualităţi! Se transformă în moşia PSD-ALDE

0 52

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a acuzat, pe pagina sa de socializare, că „s-a instaurat cenzura” la Radio România Actualităţi, care dintr-o instituţie publică se transformă în „moşia PSD-ALDE”.

„Totul a început din cauza ‘curiozităţii obraznice’ a reprezentantului USR în Consiliul de Administraţie Radio România, profesorul univeristar Angelo Mitchievici. Când a văzut că CV-urile, declaraţiile de avere sau de interese, până şi numele ale mai multor angajaţi cu funcţii de conducere ai instituţiei lipsesc de pe site, a bănuit că este ceva suspect la mijloc. Trimite un mail către colegii din Consiliul de Administraţie şi cere în spiritul transparenţei să se corecteze acest aspect”, a declarat Vlad Alexandrescu.

Potrivit fostului ministru al Culturii, la doar câteva ore mai târziu, omul numit de majoritatea PSD-ALDE la conducerea Radio România emite un dictat către toţi angajaţii instituţiei să nu răspundă niciunei cereri.

„Preşedintele Director General Georgică Severin le dictează într-un mod complet absurd angajaţilor să nu furnizeze informaţii membrilor CA direct pe acest aspect. Nici oficial, nici informal, nici la cafea, nici pe internet. Orice solicitare trebuie să treacă pe la Secretariatul General, care va mijloci informaţia. Îi ameninţă că oricine îi va oferi informaţii în mod direct lui Angelo Mitchievici se va face vinovat de o abatere disciplinară. Deşi legea spune că informaţiile ar trebui să fie publice, pe site! Deşi tocmai de aceea şi-a nominalizat USR un reprezentant în CA, pentru a se asigura că Radio România respectă gradul de transparenţă cerut prin lege”, a precizat Vlad Alexandrescu, prezentând o imagine cu documentul semnat de Severin.

Fostul ministru tehnocrat i-a transmis un mesaj public lui Georgică Severin:

„Radio România e o instituţie publică, plătită din banii cetăţenilor, aşa cum este şi salariul dvs., domnule Georgică Severin! Vă cer public, domnule Preşedinte Director General Georgică Severin, să publicaţi pe site-ul instituţiei informaţiile cerute de lege. Acest abuz împotriva principiilor transparenţei comis de conducerea unei instituţii publice nu poate fi trecut cu vederea. Nu este moşia voastră să tăiaţi şi să spânzuraţi cum doriţi.”

Recomandari