Viktor Orban: Islamizarea este interzisă prin Constituție în Ungaria. Avem dreptul să decidem cu cine vrem să trăim și cu cine nu!

0 48
Islamizarea este interzisă prin Constituție în Ungaria, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, la o ceremonie în Parlament pentru a marca cinci ani de la adoptarea noii legi fundamentale, relatează agenția ungară de presă MTI.
Guvernul ungar nu este în poziție să susțină migrația în masă care ar duce la o contradicție față de principiile naționale expuse în legea fundamentală, a afirmat Orban, relatează Agerpres.
Reafirmând obligația constituțională de a-i proteja pe cetățenii Ungariei, premierul a declarat că „trebuie să știm cine vrea să ajungă la noi în țară și de ce”.
„Avem dreptul să decidem cu cine vrem să trăim și cu cine nu”, a spus șeful guvernului de la Budapesta. El a precizat că acest lucru nu este contrar principiului protecției universale pentru refugiați.
Ostil primirii refugiațillor, guvernul de la Budapesta a anunțat că va prezenta liderilor UE un plan de acțiune pentru a apăra Europa de valul migratoriu, intitulat ”Schengen 2.0”. La inițiativa Cabinetului Orban, Ungaria urmează să țină, cel mai probabil în toamnă, un referendum cu privire la planul european de reinstalare a refugiaților în statele UE, plan la care Orban se opune fățiș.
Recomandari