Viitorii stomatologi treceau examenele DÂND MITĂ. Profele de la Medicină primeau carne de iepure, parfumuri, bujuterii, cafele și bani

0 50

Șpaga atinge noi culmi. Două profesoare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea au primit de la viitorii medici stomatologi carne de iepure, creme de corp, parfumuri și bijuterii pentru a le da notă de trecere la examene.

Cele două cadre universitare, Adriana Pirte, şefa Departamentului de Medicină Dentară, şi Camelia Dalai, şefa de lucrări din cadrul aceluiaşi department, se află acum după gratii, în arest preventiv, scrie Adevărul.

Potrivit anchetatorilor, profesoara Adiana Pirte este acuzată de 15 infracţiuni de luare de mită. Este vorba despre sume de bani cuprinse între 50 şi 400 euro luate de la diferiţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplina „Endodonţie”.

Pe lângă bani, aceasta a mai primit bijuterii și parfumuri.

“Activitatea infracţională a inculpatei s-a desfăşurat în fiecare sesiune de examene din cursul anului 2016, activitate care nu ar fi fost întreruptă în lipsa intervenţiei organelor statului”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În ce o priveşte pe Camelia Dalai, procurorii au reţinut în sarcina acesteia şase infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni conexe ceor de corupţie. Ea a primit în cabinetul medical din Oradea, parfum marca Avon, creme de corp, cafea, bani, un stilou de lux sau chiar şi 2 kilograme carne de iepure. Toate acestea erau pentru promovarea examenului la disciplina Protetică Dentară.

Ambele profesoare au fost arestate preventiv, şi, potrivit unor surse, procurorii au în vizor şi alte cadre universitare de la Medicină.

Recomandari