VIDEO – Vama Veche este transformata in tabara pentru REFUGIATI. Sunt asteptati 500 de migranti

0 39

Sute de refugiati sirieni ar putea ajunge cat de curand pe litoral nostru, chiar daca, oficial, autoritatile nu confirma inca acest fapt. La Vama Veche autoritatile tocmai ridica o tabara pentru 500 de refugiati, informeaza Stirile Pro TV.

Comunitatile din Vama Veche, 2 mai si Limanu au fost anuntate neoficial ca se asteapta un posibil val de cel putin 500 de oameni. La Vama Veche, fosta unitate militara este transformata in tabara de refugiati, iar lucrarile de amenajare sunt in plina desfasurare.

Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca in maximum doua saptamani sa termine lucrarile de reabilitare la aceasta fosta unitate militara, ce va fi transformata in tabara pentru refugiati. Forfota a inceput la sfarsitul saptamanii trecute. De atunci, se munceste de zor. Misiunea muncitorilor este clara: trebuie sa termine lucrarile pana la inceputul lunii aprilie.

Autoritatile din sudul litoralului au primit in urma cu cateva luni o solicitare de la Garda de Coasta care cerea informatii despre posibile cladiri ce pot fi transformate in centre pentru primirea refugiatilor.

Unitatea militara de la Vama Veche este una dintre aceste cladiri. Acum Garda de Coasta recunoaste un singur lucru: „facem intr-adevar lucrari de igienizare a imobilului”, dar nu spune si motivul. Asta desi comunitatea din Vama Veche a fost instiintata, neoficial, ca sunt asteptate cateva zeci de sirieni.

Recomandari