(Video) Rușine națională! Moment “istoric” în România. De asta urmașii noștri vor râde de noi

Ieri a fost o zi rușinoasă pentru România. Un primar prins că a luat mită, votat de locuitori pentru încă un mandat, a depus jurământul prin care spune că „va respecta legile și Constituția României”. Totul în uralele localnicilor și în fața preoților.

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost adus luni la pranz, din Penitenciarul Gherla, pentru a depune juramantul de credinta, peste 100 de persoane, majoritatea pensionari, venind in fata sediului Primariei, unde a avut loc momentul solemn, pentru a-l sustine pe edil, transmite Agerpes și preluat de hotnews.ro.

Persoanele adunate in fata Primariei Baia Mare au scandat: “Chereches, nu uita: Baia Mare e a ta!”, “Libertate pentru primar” si “Baia Mare te vrea”. Persoanele de bună credință din Baia Mare au stat acasă ori nu există așa ceva pe acolo.

La sedinta de depunere a juramantului de catre Catalin Chereches au participat 18 consilieri locali, presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, vicepresedintii CJ, Doru Dancus si Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum si un reprezentant din partea cultului romano-catolic.

Sedinta a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta in depunerea juramantului de catre primarul ales.

Catalin Chereches a jurat cu mana pe Constitutie si Biblie ca va sluji orasul cu pricepere si credinta.

“Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna credinta tot ce imi sta in putere si in pricepere pentru bunastarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Asa sa-mi ajute Dumnezeu”, a fost formula de juramant rostita de Catalin Chereches, in sala Europa a primariei.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca institutia pe care o reprezinta si Consiliul local Baia Mare au cazut de acord asupra sustinerii juramantului lui Chereches la sediul primariei, dupa ce in prealabil sala Europa a fost verificata daca este corespunzatoare pentru un asemenea eveniment.

Vezi aici Video cu uralele localnicilor:

Elisabeta Fetche a mai spus ca primarul ales Catalin Chereches va avea pe drumul la Baia Mare escorta si ca imediat dupa depunerea juramantului, va fi readus la Penitenciarul Gherla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *