VIDEO. Rebengiuc, ce OM! „De 70 de ani trăiesc în comunism, m-am săturat! Cum să aserveşti justiţia unui grup mafiot?!”

Victor Rebengiuc nu e doar magistral ca actor, e magistral şi ca OM. Iese în stradă, deşi sănătatea nu-l ajută prea mult. Luptă, în timp ce alţii cum mult mai puternici se predau răului, conştient, pentru un bine de moment.

A fost primul dintre intelectualii apăruţi la TVR, în zilele Revoluţiei, care a pus pe masă un sul de hârtie igienică, cerându-le tuturor celor ce mâncaseră „rahat” sub Ceauşescu să se şteargă la gură. Era un gest simbolic, evident, după 45 de ani de comunism, epocă susţinută şi de complicitatea şi laşitatea multor români.

Astăzi, la o vârstă înaintată, actorul nu renunţă la mesajele directe, la îndemnul adresat semenilor săi să nu cadă la picioarele politicului, să nu-şi vândă iar sufletul pentru o mână de bani, distrugând astfel implicit viitorul demn. Într-un interviu la Europa FM, Victor Rebengiuc ne-a spus ce trebuie să auzim de la un mare CARACTER:

„Eu nu pot să merg la proteste. Sunt mai tânăr ca domnul Șora, dar am șalele mai subrede decât el și nu pot să stau în picoare. Gesturile de respingere a Partidului Comunist le am încă de dinainte de 1989. M-am săturat de când trăiesc în comunism, sunt 70 și ceva de ani de când trăiesc în comunism”
„Dacă suntem tot în comunism? Dar în ce suntem? În orice caz, suntem conduși de comuniști, conducerea e comunistă”

„Îi lăsăm să își inchipuie că sunt majoritate, dar nu sunt. Eu sper de 70 și ceva de ani să se schimbe comunismul. Nu mi-am pierdut încă speranța, mai pâlpâie”.

„Dacă aservești o justiție unor oameni, unui grup mafiot care e la conducerea statului, dacă te căznești să dai legi care să-i scape de responsabilitatea hoțiilor pe care le-au făcut, atunci nu mai e nicio încredere în viitorul țării.”
„Au făcut legea pentru ei, nu se atinge nimeni de ei, vor să pună toți procurorii numai pentru ei, completurile de judecată ale lor, care să zică <<da, domne, ați avut dreptate, nu aveti nicio vină, duceți-vă acasă, vă mai dăm și un premiu>>. Când te gândești că e pe cale să devină așa ceva dacă nu există o reacție din partea cetățenilor, nu o să fie deloc bine”

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More