VIDEO: ÎNVĂȚĂTOARE DIN ROMÂNIA CĂTRE UN ELEV: “VIN LA TINE ȘI DE STRÂNG DE GÂT”

0 42

În ultimele zile apar tot mai multe cazuri de învățători sau profesori care își agresează verbal sau chiar și fizic elevii. După ce un părinte din Timiș i-a pus un reportofon în ghiozdan copilului său pentru a vedea de ce îi este frică să meargă la grădiniță, tot mai mulți părinți din România încep să apeleze la acest procedeu.

Este și cazul unui părinte din Neamț, care are copilul la școala „Carmen Silva” din comuna Horia, din apropierea orașului Roman, caz care a fost prezentat astăzi de stirileprotv.ro. Fetița care este în clasa întâi i s-a plâns tatălui că nu vrea să se mai ducă la școală deoarece îi este frică de învățătoare. Tatăl i-a povestit totul mamei care a luat hotărârea să aplice același procedeu pe care l-a văzut aplicat de alți părinți. I-a pus fetiței un reportofon în ghiozdan și apoi a ascultat cum decurge o zi de școală pentru fetița lui de clasa întâi.

Ceea ce a auzit a făcut-o să se ducă glonț și să o reclame pe învățătoare la autoritățile competente. Învățătoarea, care are o vechime de 30 e ani în învățământ și prin mâinile căreia au trecut cel puțin 7 generații de copii, s-a dovedit a avea un comportament de-a dreptul revoltător cu copii la clasă. Jigniri fără număr, urlete și o atitudine care nu are nici un fel de legătură cu un act educațional din secolul 21. Femeia le explica copiilor că, dacă ar putea, i-ar strânge de gât și se pare că singurul mod pe care îl considera oportun de a îi educa pe micii elevi era acela de a-i amenința .

După ce înregistrările au fost făcute publice, Ramona Munteanu, directoarea școlii din comuna Horia, a declarat că este prima plângere la adresa învățătoarei, de când aceasta lucrează în școală și că învățătoarea susține că nu este vocea ei și că înregistrarea este trucată.

În schimb, reprezentanții Inspectoratului Școlar din Neamț, mai exact Viorel Stan, inspectorul școlar general, a declarat că această atitudine este neadecvată și că s-a întrunit consiliul administrativ al școlii care deja a hotărât constituirea unei comisii de anchetă care va analiza cazul.

Vezi mai jos înregistrarea care arată cum se comportă învățătoarea cu copiii de clasa întâi în clasă.

Recomandari