VIDEO Câinele din Romania care de cinci ani îşi jeleşte stăpânul mort, i-a impresionat şi pe străini

0 46

Nu numai opinia publică din România, ci şi străinii au fost impresionaţi de povestea lui Hachiko, câinele din comuna doljeană Malu Mare care plânge şi acum după stăpânul său, la cinci ani de la moartea sa.

Povestea lui „Hachiko de România”, câinele celebru din comuna doljeană Malu Mare, a ajuns şi în presa străină.

Celebrul cotidian britanic Daily Mail a publicat în ediţia online un filmulet extrem de sugestiv în care relatează povestea câinelului, titrând următoarele: „Acest câine credincios refuză să accepte că stăpânul lui a murit”; „Câinele a stat în faţa casei timp de cinci ani”; „Primarul din Malu Mare: câinele  nu a lăsat pe nimeni înăuntru”; „Localnicii îl hrănesc şi îi dau apă”; „Primarul: rar găseşti un astfel de ataşament la un om”.

Filmuleţul a adunat mii de afişări şi comentarii.

Câinele a devenit celebru după ce localnicii din zonă au spus jurnaliştilor că patrupedul stă la poartă şi îşi aşteaptă stăpânul, trist, mai ales că respectivul stăpân a încetat din viaţă în urmă cu cinci ani.

Povestea este asemănătoare cu cea a unui câine celebru, personaj de film, „Hachiko”.

„Acest câine şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat din faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ”, a spus Dan Marinescu, localnic.

Oamenii din comuna doljeană Malu Mare au povestit că nici zăpada sau frigul nu l-au înduplecat pe cionănescu mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele nu a vrut. Hachikō se hrăneşte din mila trecătorilor.

Recomandari