VIDEO. Dacian Cioloş, despre participarea la emisiunea Sinteza Zilei: Uneori trebuie să cobori în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc şi faci un duş după

0 35

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş a declarat, marţi, că a acceptat să participe la o emisiune transmisă de Antena 3 pentru ca punctele sale de vedere să ajungă şi la telespectatorii acestui post care, altfel, nu ar avea acces la discursul său. 

Afirmaţiile premierului au fost făcute în cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social. Scriitorul Gabriel Liiceanu, moderatorul evenimentului, l-a întrebat pe Cioloş de ce merge la Antena 3, având în vedere atacurile acestui post asupra cabinetului său.

„L-am văzut alaltăieri pe domnul ministru al Sănătăţii batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi. (…) A fost ceva sinistru. Ăla e locul în care vă duceţi. Pentru Dumnezeu! Aveţi unul dintre miniştri care are ceva angelic în prezenţă şi care a acceptat să stea acolo şi să fie crucificat”, a spus Gabriel Liiceanu.

Premierul a argumentat că prin prezenţa sa pe platourile Antenei 3 doreşte să ajungă şi la publicul acestui post care nu primeşte alt gen de informaţie în ceea ce-i priveşte pe miniştrii din cabinetul său.

Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau să îl comentez şi nici nu am toate elementele să judec, se uită la acel post şi se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acest post şi care nu primesc alt gen de informaţie în ce-l priveşte pe domnul ministru sau pe celălalt ministru sau pe mine, decât informaţiile pe care le dau oamenii care se repetă la acest post. Cred că acei telespectatori au dreptul să audă şi punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, dacă îl exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte puţin”, a spus Cioloş.

Şeful Executivului a făcut o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să „cobori în mocirlă” pentru a-ţi face treaba corect.

„Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea„, a spus Cioloş.

Dezbaterea s-a desfăşurat în prezenţa presei, însă, reposterului Antenei 3 i s-a interzis accesul, fiind o politică a ONG-ului de a nu permite prezenţa jurnaliştilor acestui post.

Premierul Dacian Cioloş va participa, marţi seara, la emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3.

 

Recomandari