VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut/Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

Două puternice explozii succesive au zguduit marți Beirutul. Imaginile difuzate pe rețelele sociale arată o primă explozie urmată de o a doua, care a provocat un imens nor de fum. Un nou bilanț al tragediei arată că cel puțin 78 de persoane au murit în explozie și peste 4.000 au fost rănite.

Leila Molana-Allen, corespondentul în Orientul Mijlociu al France24 a discutat cu BBC World Service de la Beirut.”Spitalele abia fac față”. Ea a fost tratată în primele ore ale dimineții pentru răni care nu i-au pus viața în pericol și a spus că asistentele s-au trezit cu 300 de pacienți în doar câteva ore. „Se descurcau cu anumite tipuri de anitbiotice, dar nu mai aveau rezerve de tetanos. Spitalele se luptau deja cu aprovizionarea din cauza crizei economice. La început, mulți oameni au presupus că explozia a fost un fel de atac, dar li s-a spus ulterior că a fost cauzată de depozite imense de azotat de amoniu. „Odată ce oamenii au început să conștientizeze că acest lucru a fost rezultatul unei neglijențe a guvernului furia și tristețea oamenilor este de nedescris, ” a spus ea.

Distribuie
Tweet
Trimite pe WhatsApp

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More