VIDEO Armata chineză difuzează un filmuleţ în care prezintă simularea unui atac asupra unei bazei americane

Forţele Aeriene Chineze au difuzat în aceste weekend un filmuleţ în care prezintă bombardiere H-6 cu capacitate nucleară simulând un atac asupra bazei americane Andersen, situată pe Insula Guam, în Pacific, relatează Reuters.
Filmuleţul a fost publicat sâmbătă pe contul de Weibo al Forţelor Aeriene Chineze în contextul în care acestea din urmă efectuează, de vineri, exerciţii în Strâmtoarea Taiwan. Tot vineri, un membru al Departamentului de Stat american a sosit la Taipei. Este vorba de prima vizită la nivel atât de înalt a unui oficial american în Taiwan, o insulă despre care Beijingul susţine că face parte din teritoriul chinez. Guamul găzduieşte facilităţi militare care ar fi esenţiale pentru Statele Unite în cazul unui război în regiunea Asia-Pacific. Ț

Filmuleţul de două minute şi 15 secunde intitulat „Zeul războiului H-6K trece la atac!” arată bombardiere decolând de la o bază situată undeva în deşert pe o coloană sonoră demnă de o superproducţie de la Hollywood. Apoi un pilot poate fi văzut trăgând o rachetă spre o pistă de aterizare neprecizată. Totuşi, o imagine de satelit sugerează că este vorba de baza Andersen.
„Suntem protectorii securităţii aeriene a patriei. Avem mereu misiunea şi capacitatea de a apăra securitatea cerului patriei”, scriu Forţele Aeriene Chineze.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More