VIDEO: Arma viitorului? Iată cum ar putea lupta în curând soldații americani

0 44

Un francez a inventat un hoverboard care este considerat de către #Armata americană un dispozitiv de luptă foarte eficient pentru soldații săi în viitor. Aparatul a fost văzut cum efectua un zbor super-rapid peste un lac din Arizona. Franky Zapata, un fost profesionist al zborurilor de schi cu jet (jet ski driver), a fost văzut planând cu aparatul său de zbor ”Flyboard Air” peste Lacul Havasu la începutul acestei luni. În film se poate vedea cum Zapata zboară la zeci de metri deasupra plajei lacului Havasu, în timp ce spectatorii privesc încântați uimitorul său zbor. Purtând o cască de protecție și un costum de zbor, el trece peste palmierii și nisipul de pe plajă în timpul unui zbor de circa un minut.

După terminarea zborului, Zapata aterizează pe o platformă din apropiere cu o dexteritate extraordinară.

Nu se cunoaște tehnica pe care Zapata o utilizează la decolare de pe hoverboard-ul său, și nici cum reușește ca acesta să planeze când este în aer. Nu există, de asemenea, detalii specifice despre modul în care Zapata controlează Flyboard-ul sau ce anume îl comandă. Însă, Zapata a petrecut câteva zile în orașul Lake Havasu, testând noua sa placă pe o plajă din apropiere, potrivit Havasu News. Locuitorii orașului au fost încântați să-l privească cum zboară prin aer și face trucuri pe hoverboard-ul său futurist.

„Flyboard Air” permite utilizatorilor să zboare în aer până la o înălțime incredibilă de peste 3.048 m, care este de aproape șapte ori mai mare decât cea a clădirii Empire State Building.

Dispozitivul utilizează o „unitate independentă de propulsie” care îi permite o autonomie de aproximativ zece minute și are o viteză maximă de 150 km/h. Zapata lucrează acum cu armata americană care vrea să utilizeze acest Flyboard Air, însă detaliile colaborării sunt strict secrete. Acesta a spus că planurile sunt concepute pentru a pune la dispoziția militarilor sofisticatele dispozitive pentru a fi utilizate în luptă.

Anul trecut a fost dezvăluit faptul că inventatorul și-a vândut compania, Zapata Racing, la Implant Science, un furnizor al Departamentului de Securitate Internă. Flyboard Air nu este încă în vânzare pentru public în SUA sau în #Marea Britanie și nu se știe cât va costa. Versiunile anterioare ale acestor Flyboard-urile sunt disponibile pentru a fi cumpărate în întreaga lume între 2.675 dolari și 12.000 dolari și pot fi de asemenea închiriate din diverse centre din #SUA și Marea Britanie.

Frank Zapata spune cu modestie: „Din 2016, am îndeplinit un vis al omului, oferindu-i posibilitatea de a se deplasa prin aer, mulțumită unei plăci de zbor cu totul autonome. Aventura noastră nu se va opri aici. Nu se va mai opri niciodată”. În vârstă de 37 de ani, Zapata a reușit să construiască cu succes hoverboard-ul la compania sa , Zapata Racing. Acesta este mândru de invenția sa despre care spune că: „A fost într-adevăr o activitate de o viață”.

https://youtu.be/Zw4HsIORGWc

Recomandari