Victorie majoră, USR reușește să-l dea afară pe Tăriceanu din ALDE Europa

0 52

Vicepreședintele USR Cristian Ghinea a declarat joi, la Bistrița, în cadrul unei conferințe de presă, că luna viitoare, în cadrul congresului ALDE Europa, se va pune în discuție o rezoluție de excludere a partidului lui Călin Popescu-Tăriceanu din formațiunea europeană, admițând că aceasta este și condiția impusă de USR pentru a se alătura liberal-democraților europeni.

”Partidul lui Tăriceanu este o pubelă de corupți și nu merită să fie în ALDE – este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noștri liberali europeni la toate întâlnirile și, ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie, luna viitoare, va fi pusă pe masă o moțiune pentru excluderea partidului domnului Tăriceanu din formațiunea europeană. Este condiția pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE”, a spus Ghinea, scrie Aktual24.

Potrivit vicepreședintelui USR, rezoluția, la discutarea căreia vor fi prezenți și reprezentanți ai Uniunii, a fost inițiată de partidul Ciudadanos din Spania, adăugând că USR se consideră „partenerul natural” al ALDE Europa în România.

„Rezolutia despre care am spus este propusă de partidul Ciudadanos din Spania, un partid foarte similar USR, care a început de la zero și a ajuns acum al doilea partid din Spania, este o forță în ALDE Europa și ei au propus această rezoluție – putem să speculăm să spunem ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut noi, USR, cu ei. (…) Mesajul nostru este foarte simplu: oameni buni, liberali europeni, noi suntem partenerul vostru natural în România, pentru că noi chiar credem în aceleași lucruri în care credeți și voi (…).

Tăriceanu este un accident istoric, el pur și simplu a nimerit acolo pentru că, atunci când PNL a dezertat din ALDE și s-a mutat la PPE, liberalii europeni aveau și ei nevoie de cineva cu care să vorbească în România. Asta se numește accident istoric”, a declarat Ghinea.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare de anul viitor, Cristian Ghinea spune că USR are șanse să obțină între trei și cinci eurodeputati.

Recomandari