Viceprimar UDMR, RIDICAT în timpul perchezițiilor la cei care au vandalizat Cimitirul din Valea Uzului. Ce spune Partidul

Viceprimarul comunei Sânmartin, județul Harghita, a fost dus, joi, la audieri la Poliție, după ce dimineață au fost făcute percheziții la locuința acestuia, în cazul Cimitirului Internațional Valea Uzului, susține UDMR Harghita, care consideră că edilul este victima unei persecuții, conform Mediafax.

Potrivit unei postări pe Facebook a senatorului UDMR Harghita, Tanczos Barna, viceprimarul din Sânmartin are sprijinul Uniunii în eforturile de clarificare a situației.

„Autoritățile din județul Bacău au efectuat, în zori, o percheziție la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, județul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare. Viceprimarul a fost dus la secția de poliție din Miercurea Ciuc pentru audieri. Laszlo Antal nu a avut nicio implicare în acțiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. Laszlo Antal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situații”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Pe de altă parte, într-un comunicat al IPJ Bacău transmis, joi, se arată că poliţiştii de investigaţii criminale şi criminalişti din cadrul IPJ Bacău, cu sprijinul poliţiştilor din IPJ Harghita, efectuează 5 percheziţii domiciliare „la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, comise în zona Valea Uzului”.

„Percheziţiile au loc pe raza judeţelor Bacău şi Harghita. De asemenea, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere, bănuiţii fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”, se arată în comuinicat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la nivelul instituției sunt în lucru două dosare, unul care vizează acoperirea crucilor din Cimitirul Internațional Valea Uzului, și celălalt care se referă la un incident în care a fost implicat un candidat independent la europarlamentare, care a susținut că a fost agresat în zonă și i s-ar fi furat telefoanele.

„Perchezițiile sunt efectuate în contextul dosarului de distrugere, iar mandatele de aducere sunt pentru ambele dosare”, a spus Crețu.

Săptămâna trecută, polițiștii băcăuani au declanșat o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri de plastic toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar și monumentul din Cimitirul Internațional Valea Uzului, în cazul căruia UDMR a cerut intervenția premierului Dăncilă.

Ceremonia de inaugurare în Cimitirul Internațional Valea Uzului, din Dărmănești, județul Bacău a fost amânată, primarul susținând că vrea să evite campania electorală. Ministerul Culturii susținea, însă, că autoritățile nu aveau aviz.

Liderul UDMR Kelemen Hunor i-a cerut, la începutul lunii mai, premierului Viorica Dăncilă să oprească denigrarea memoriei soldaților maghiari și să intervină pentru oprirea deciziei Primăriei Dărmănești de amplasare a mormintelor soldaților români într-un cimitir din Harghita, unde sunt îngropați soldați maghiari.

Potrivit UDMR, cimitirul militar aparține comunei Sânmartin și a fost renovat din resursele proprii ale primăriei, din donațiile Ministerului Ungar al Apărării și din contribuții ale unor persoane fizice, fiind amplasate aproximativ șase sute de cruci din lemn, pe care au fost inscripționate numele soldaților maghiari uciși în bătăliile din Valea Uzului.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More