Vești proaste de la meteorologi! COD PORTOCALIU și COD GALBEN de ploi torențiale în următoarele ore! Se vor înregistra averse însemnate cantitativ și grindină

0 43

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod portocaliu de ploi torențiale, ce este valabil în următoarea perioadă.

Așadar, în intervalul 04-09-2018 ora 16:15 până la : 04-09-2018 ora 17:30, în județul Timiş: Coșteiu, Bethausen, Traian Vuia, Balinț, Ohaba Lungă, Bara, Secaș se vor semnala averse care vor cumula 35-40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice.

De asemenea, o atenţionare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată este în vigoare până marţi la ora 23.00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit sursei citate, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Banat, Crişana şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei.

„Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

În celelalte regiuni, cu precădere în zonele de munte, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în intervale scurte de timp.

Recomandari