VESTE BUNĂ!! Mamele cu mai mulți copii, pensie între 600 și 1.000 lei și titlul de „mamă-eroină”

0 8

Deputatul PSD Ninel Peia a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.

Femeile care au născut cel puțin trei copii pot să primească o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult vor primi și medalia de „mamă – eroină”.

Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse între 30 si 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei. „Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci-50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impozitează”, se arată în proiectul de lege al deputatului PSD. În expunerea de motive, Peia afirmă că, în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat „un vrăjmas insidios care ne amenintă serios devenirea”. Altfel spus, subliniază inițiatorul, natalitatea a scăzut la jumătate. „Femeia care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor și al patriei lor”, mai scrie Peia în expunerea de motive. Parlamentarul a spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, în așa fel încât și bărbatii care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulți copii, să beneficieze de indemnizație. Întrebat dacă nu se teme că acest proiect ar putea fi văzut că o măsură populistă, în contextul anului electoral, Peia a explicat că în actuală conjuctura parlamentară a adunat suficient sprijin politic pentru a trece legea.

Sursa: romaniatv.net

VIS

Recomandari