Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață”

0 46

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu se află în faza de testare pe animale, pe loturi de șobolani, fază care va dura câteva săptămâni. Un lucru important în campania de vaccinare este campania de informare – atrage atenția profesorul Păunescu: „Nu este sarcina armatei să explice populației de ce vaccinarea este importantă. Populatia trebuie informată cu privire la beneficiile vaccinării de medici si lideri de opinie”, spune profesorul Virgil Păunescu pentru GÂNDUL.RO.
”Imunitate probabil pe viață”
Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și șeful catedrei de imunologie a UMS ”Victor Babeș” Timișoara, Virgil Păunescu, explică că vaccinul dezvoltat de colectivul de la Timișoara, care ar urma să fie administrat sub forma unui spray nazal, este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi precum toate celelalte vaccinuri anti-COVID care vor veni, ci pe bază de limfocite T citotoxice.

Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a fost mult mai agresiv, arată la pacienții care au supraviețuit că imunitatea cu anticorpi durează un an de zile, în schimb, imunitatea prin celulele T este prezentă și acum la 17 ani, și probabil va dura toată viața. Vaccinul nostru chiar dacă merge mai încet deoarece are o tehnologie mai nouă este varianta cea mai bună ”, explică profesorul Virgil Păunescu.

Virusul a devenit mai infecțios
Profesorul Virgil Păunescu spune că virusul SARS-COV-2 a devenit mai infecțios, însă mai puțin agresiv, decât în primul val.
 
„Numărul mare de complicați rezultă din faptul că există un număr mare de îmbolnăviri datorită creșterii infecțiozității. Dar altfel, din punct de vedere statistic, este mai puțin agresiv decât a fost în varianta originală. Din informațiile de până acum referitor la mutații nu există vreo suspiciune că ar pune în pericol vreun vaccin. Este important ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și epidemia stinsă, deoarece cu cât virusul se înmulțește mai mult, cu atât șansa ca el să producă mutații este mai mare”, explică profesorul Păunescu.

Recomandari