Vaccinarea OBLIGATORIE în Italia. NU mai poţi intra în ţară NEVACCINAT!

0 22
Italia trece la măsuri extrem de dure: spune STOP la grădiniţă copiilor nevaccinaţi, chiar dacă părinţii plătesc amendă, nu mai este suficient. Şi la graniţă se vor lua aceleaşi măsuri pentru cei care nu sunt vaccinaţi.

Adio creşă sau grădiniţă pentru cine nu e vaccinat, chiar dacă părinţii plătesc amenda, dar atunci când se doreşte ca propriul copil să fie exclus din această interdicţie, trebuie să se ceară un certificat eliberat de pediatru, care să ateste că imunizarea îl pune în pericol.

La mai puţin de o lună de la intrarea în clase, o serie de circulare ale ministerului Sănătăţii clarifică  punctele care nasc dubii asupra obligativităţii vaccinului. Contrar speranţelor vreunui părinte care se împotriveşte, simpla plată a amenzii nu va fi suficientă pentru înscrierea copiilor la creşă sau grădiniţă. Pentru şcolarii din clasele primare înscrierea este posibilă, dar pentru a fi scutiţi de probleme, au nevoie de un certificat de la pediatru sau medicul de familie.

”Sancţionarea prin amendă stinge obligaţia vaccinării – se citeşte într-una dintre circularele ministerului Sănătăţii – dar nu permite oricum frecventarea, din partea minorului, a serviciilor educative specifice copilăriei, atât publice cât şi private, nu numai pentru anul în curs, dar şi următorii, cu excepţia situaţiei în care părintele îşi vaccinează copilul”. Nici la intrarea în Italia a celor nevaccinaţi nu se va mai putea face.  De specificat că în Italia, vaccinarea copiilor a devenit obligatorie prin lege!

Recomandari