Va muri în câteva zile, dar spitalul i-a îndeplinit ultima dorință: ”O țigară tare, mentolată, și un pahar de vin alb!”

0 46

Deși în incinta Spitalului Universitar din Aarhus (Danemarca) nu se fumează, medicii de aici au făcut o excepție pentru un pacient căruia i-au mai rămas câteva ore de trăit. Bătrânul a cerut ”o țigară tare, mentolată, și un pahar de vin alb”, așa că ultima dorință i-a fost îndeplinită. Carsten Flemming Hansen a fost scos, cu un pat mobil, pe un balcon și acolo a putut savura, în liniște, țigara și licoarea

În Spitalul Universitar din Aarhus (Danemarca) este interzis fumatul, dar, cu toate acestea, cei de aici au făcut o excepție pentru un octogenar căruia i-au mai rămas câteva ore de trăit. ”Pacientul se numește Carsten Flemming Hansen și a fost internat acum câteva zile cu o ruptură de anevrism a aortei. Din cauza vârstei sale înaintate, dar și a faptului că este în vârstă, nu poate fi operat, așa că este o chestiune de ore până va deceda, cu hemoragie internă”.

Așa cum au precizat mediciii, el a dorit ”o ultimă țigară, tare, mentolată, și un pahar de vin alb”. În spital este interzis acest lucru, dar atât familia, cât și medicii au convenit că se poate face o excepție. ”Dorința lui Carsten este mult mai importantă decât tratamentul, prevenția și aplicarea normelor în ceea ce privește fumatul”, au spus ei. Așa că l-au scos pe bătrân, pe un pat mobil, pe un balcon și i-au oferit cele cerute, pe care le-a savurat cu plăcere. Din 7 aprilie, când a fost postată poza pe siteurile de socializare, imaginea a fost shareuită de 4.500 de ori, cu 2.500 de comentarii și peste 70.000 de reacții.

Recomandari