Va fi condamnat Liviu Dragnea astăzi? Stoica Ionel: „Dragnea se întâlnește la Înalta Curte cu foștii colegi de partid: Adrian Severin, Constantin Niță și Dan Șova….”

0 56

Liviu Dragnea are termen la Înalta Curte. Ar putea fi și ultimul iar dacă judecătorii ar avea un pic de curaj ar putea da și sentința: vinovat/nevinovat.

Este posibil însă ca judecata să fie amânată la cererea avocaților lui Dragnea pentru a aștepta decizia CCR care-l poate scăpa pe liderul PSD de condamnare. Dacă Liviu Dragnea ar fi condamnat astăzi, decizia CCR nu ar mai avea nicio valoare.

Jurnalistul Stoica Ionel: „Fac livetext astăzi de la Înalta Curte. Judecătorii ar putea finaliza dosarul și să-l tragă în pronunțare. Cu puțin curaj ar putea da chiar astăzi sentința definitivă.

Procesul începe la 11.00, dar până atunci nu ne plictisim. Dragnea se întâlnește la Înalta Curte cu foștii colegi de partid: Adrian Severin, Constantin Niță și Dan Șova. Guvernul PSD din umbră”.

Va fi condamnat Liviu Dragnea astăzi? Stoica Ionel: „Dragnea se întâlnește la Înalta Curte cu foștii colegi de partid: Adrian Severin, Constantin Niță și Dan Șova….” 

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte ar putea ramane luni in pronuntare in procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la DGASPC Teleorman, anunță ziare.com.

Magistratii au stabilit pentru sedinta de luni, de la ora 11.00, audierile ultimilor trei inculpati: Liviu Dragnea, Florea Alesu si Olguta Sefu, doua dintre fostele directoare de la DGASPC Teleorman.

Cu aceste audieri se incheie practic administrarea tututor probelor din acest dosar, iar instanta urmeaza sa constate ca a fost finalizata cercetarea judecatoreasca, iar dosarul este in stare de judecata.

Ar trebui sa urmezeze pledoariile finale, ultimul cuvant in cazul inculpatilor, iar procesul sa fie tras in pronuntare. Pronuntarea se poata da chiar luni sau poate fi amanata la o alta data.

În plus, în eventualitatea unei condamnări, o decizie CCR favorabilă lui Dragnea, dar ulterioară condamnării, nu îl va mai ajuta pe liderul PSD şi nu îi va permite acestuia să atace sentinţa definitivă printr-o cale extraordinară, a explicat avocatul.

Tocmai de aceea, apărarea va solicita luni Instanţei supreme să amâne pronunţarea sentinţei definitive până după decizia CCR privind completurile specializate pe corupţie.

Toni Neacșu, avocatul lui Liviu Dragnea, citat de G4Media: „Având în vedere că unul dintre cele mai importante motive de apel pe care le-am formulat vizează chiar această problemă a legalităţii completului de 3 judecători din perspectiva specializării, consider că e greu pentru o instanţă să se pronunţe acum, pe acest motiv de apel, înainte să se pronunţe CCR pe conflictul juridic.

Din acest punct de vedere intenţionez să ridic această problemă şi să solicit un termen, care poate fi şi termen de pronunţare, de altfel, până după ce CCR se va pronunţa. Sigur că decizia CCR o să producă efecte din momentul motivării ei. Însă, părerea mea e că judecătorii Înaltei Curţi vor aplica decizia CCR imediat ce vor afla care este conţinutul ei, deci nu neapărat condiţionat de motivare, de publicare în Monitorul Oficial”.

Recomandari