V. Voiculescu: Pare că CCR își creează competența de a rezolva tot ce nu trece prin OUG sau lege

165

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, critică decizia CCR în privința completelor de 5 judecători și este de părere că aceasta „i-a oferit lui Dragnea și prietenilor săi din PSD și din afara lui o nouă gură de aer”.

Vlad Voiculescu susține că, prin această decizie CCR își creează o nouă competență, aceea de a „rezolva tot ce nu trece suficient de repede prin OUG sau lege”.

„CCR i-a oferit lui Dragnea și prietenilor săi din PSD și din afara lui o nouă gură de aer. În sine, nimic nou. Fără să fiu jurist, pare cumva că orice presupusă nelegalitate sau interpretare a dispozițiilor legale este pentru CCR un conflict constituțional. Chiar este totul un conflict constituțional?

Pentru că dacă faci un pas în spate, pare că CCR își creează o nouă competență de a rezolva tot ce nu trece suficient de repede prin OUG sau lege.

Sper ca argumentele deciziei să fie fundamentale și strict juridice și să nu fie doar o metodă de creare a unor căi de atac pentru hotărâri definitive sau pentru a avea unii a doua șansă la un complet mai prietenos.

PS. Înțeleg că problema este doar cu un membru al completului, care nu era tras la sorți. Atunci de ce ține morțiș CCR să fie schimbați imediat toți cinci?

E ca și cum pentru că domnul judecător CCR Lăzăroiu are o problemă cu mandatul dumnealui la CCR ar trebui să schimbăm tot CCR-ul. Oare așa să fie?”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

CCR le-a oferit lui Dragnea și prietenilor săi din PSD și din afara lui o nouă gură de aer. În sine, nimic nou.Fără să…

Gepostet von Vlad Voiculescu am Mittwoch, 7. November 2018