UPDATE. PNL: DRAGNEA a fost REVOCAT! SCANDAL IMENS în Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost revocat din funcție, susține lidera grupului PNL din camera inferioară, Raluca Turcan. Scandalul din Parlament a fost determinat de refuzul vicepreședintelui Florin Iordache de a supune la vot cererea de revocare a sa și a șefului său.

UPDATE 12:12 – Raluca Turcan susține că s-a dat un vot în Parlament pentru revocarea președintelui și vicepreședintelui Camerei, chiar dacă propunerea nu a fost supusă la vot de președintele de ședință Florin Iordache, iar acest vot a respectat procedura. În consecință, mai spune lidera grupului PNL, Liviu Dragnea și-a pierdut funcția. „Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul român şi prin interpusi, exact aşa cum fac infractiorii. Iar cel mai umil şi slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este că majoritatea PSD ALDE nu mai există. Punct. Doi -Liviu Dragnea este revocat din funcţia de presedinte al Camerei Deputaţilor. Florin Iordache este revocat din funcţia de vicepreşedinte al camerei Deputaţilor. 4. Procedura de vot stabilită pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mâna ridicată”, a declarat Turcan.

UPDATE 12:10 – Florin Iordache suspendă ședința din lipsă de cvorum și convoacă Biroului Permanent.


UPDATE 12:07 – Dan Barna: „Este o mare victorie. Liviu Dragnea a fost demis. Plenul este suveran și a decis acum câteva minute”, a spus președintele USR, dar Florin Iordache nu părăsește scaunul de la prezidiu.


UPDATE 11:35 – Ședința a fost suspendată.


UPDATE 11:30 – Liberalii transmit că social-democrații fac eforturi disperate pentru a securiza majoritatea parlamentară. „Între timp, pesediștii din sală îi sună disperați pe colegii lor care chiulesc pentru a-i aduce la muncă. Că dacă e vorba de popor și de legi, ei chiulesc cu spor. Dacă e vorba să-l apere pe Dragnea, imediat se prezintă la muncă”, susțin liberalii.


UPDATE 11:20 – În sala de plen au intrat Mihai Tudose și Marcel Ciolacu. Cei doi social-democrații l-au contestat pe Liviu Dragnea și au făcut parte din grupul „puciștilor”.


UPDATE – Raluca Turcan amenință cu greva parlamentară dacă Florin Iordache nu propune la vot solicitările PNL. „Dacă aveți majoritate, supuneți la vot! Nu voi pleca de la acest microfon și am putea intra în grevă parlamentară dacă nu supuneți la vot aceste solicitări. Propunem prelungirea programului cu o oră, sistarea dezbaterilor generale, schimbarea procedurii de vot, să conducă ședința Marilen Pirtea”, a spus deputata. Florin Iordache nu a fost de acord să părăsească scaunul de la tribuna sălii de plen.

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a depus o solicitare de revocare a celor doi social-democrați de la conducerea forului legislativ. PNL a cerut suplimentarea ordinii de zi. „Vă propunem sistarea dezbaterilor și vot pe cele două proceduri”, a spus Turcan.

Turcan solicită revocările motivând cu încălcările repetate de către Liviu Dragnea a regulamentului Camerei și a Constituției.

Social-democrații susțin că demersul nu este statutar, deoarece ordinea de zi nu s-a stabilit conform regulamentului Camerei Deputaților, printr-o decizie a Biroului Permanent sau la solicitarea tuturor liderilor grupurilor parlamentare.

Opoziția cere demisia celor doi lideri. „Fac apel la bărbăția din PSD. Nu vă provoc. Vreau să vă supun atenției un lucru important. Când v-a convenit ați întors votul în plen. Fac apel la lideri să nu fugă de vot”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul PSD din Camera Deputaților, Vasile-Daniel Suciu a transmis că Liviu Dragnea a devenit o obsesie pentru Opoziție. „Nu au acordul liderului de grup PSD, ALDE, UDMR și minorități. Nu v-a ieșit. De câteva săptămâni vă chinuiți. Aveți o obsesie: președintele Camerei, Liviu Dragna. Câștigați alegerile!”, a spus social-democratul.

De asemenea, deputatul PNL Tinel Gheorghe i-a cerut lui Florin Iordache să-și dea demisia, pentru gestul obscen făcut în plen. „Aveți onoare, domnule Iordache? A mai fost cineva care a spus să i se numere ouăle, știm unde am ajuns”, a spus liberalul.

Robert Turcescu, deputat PMP, a solicitat revocarea președintelui Camerei Deputaților din funcția de conducere. „Dragnea, în iulie, absentase la 55 la sută dintre ședințe”, a spus deputatul.

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL susține că Dragnea și Iordache sunt conștienți că nu mai au majoritate și din această cauză nu supun la vot cererea liberalilor de a-i revoca.

„PNL a solicitat revocarea din funcțiile de președinte și vicepreședinte ai Camerei Deputatilor a domnilor Liviu Dragnea, respectiv Florin Iordache, pentru încălcări repetate ale Constituției, regulamentului Camerei Deputatilor și a legilor țării. Procedura de revocare este una similară revocării fostei președinte a Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase, susținută la acea vreme de Iordache și PSD, pentru schimbare. Refuzând dreptul suveran al plenului de a decide, in templul sfânt al democrației, PSDragnea încearcă “teleormanizarea” Camerei Deputatilor. Prin refuzul de a accepta votul democratic, PSDragnea, dar și Iordache recunosc ca sunt lași și fricoși. Recunosc ca nu mai au majoritate și încalca toate legile țării doar pentru a-l salva pe Dragnea de pușcărie! Dincolo de orice problema constituțională, Dragnea nu are ce cauta in fruntea Camerei Deputatilor atât timp cât are o condamnare definitiva și o alta condamnare in prima instanța, pentru ca a furat de la copii! Demisia, Liviu Dragnea! Ați pierdut majoritatea!”, transmite liberalul.

Deputații PSD Ion Spânu, Mihai Valentin Popa, Ion Mocioalcă și Mihai Mohaci au anunțat, zilele trecute, că au demisionat din partid și s-au înscris în PRO România, partidul lui Victor Ponta. Odată cu pierderea celor 4 parlamentari, coaliția PSD-ALDE pierde și majoritatea în Camera Deputaților, unde au nevoie de 165 de parlamentari, dar au ramas doar cu 163. Partidele parlamentare din Opoziție au amânat textul moțiunii de cenzură, însă grupul PNL a decis că lovitura internă din PSD îi poate ajuta și au depus cererea de revocare din funcție pentru Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More