Una dintre spadasinele care au luat aurul la Rio pentru România va aplica pentru cetăţenia maghiară: Simona Pop, felicitată de premierul maghiar, Viktor Orban (FOTO)

0 53

Simona Pop, una dintre spadasinele care au adus României singura medalie de aur la Olimpiada de la Rio, va aplica pentru a obține cetățenia maghiară, scriu jurnaliștii de la Hungary Today. Sportiva, născută în Satu Mare, a declarat pentru MTI că de mică a vorbit numai în maghiară, dar liceul și facultatea le-a făcut în limba română.

De altfel, premierul ungar Viktor Orban i-a trimis prin intermediul Annamariei Bekefi, consulul Ungariei la Cluj, o scrisoare de apreciere faţă de performanţa sa de la Rio, dar și pentru mesajul de mulțumire pe care aceasta l-a postat anterior pe Facebook, atât în română, cât și în maghiară.

 

Foto: hungarytoday.hu

Pop a mai spus pentru MTI că a mai dorit să aplice pentru cetățenia maghiară acum câțiva ani, dar nu a reușit pentru că era legitimată la CSA Steaua, clubul sportiv al Armatei Române.

“După ce mă voi retrage din sport şi voi părăsi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetăţenie”, a afirmat Simona Pop.

1473151823-4800-02

Recomandari