UN STUDENT DIN CLUJ A INVENTAT OCHELARII CARE NU TE LASA SA ADORMI LA VOLAN

0 31

Oboseala la volan este principala cauza a celor mai multe dintre accidentele rutiere. Multi soferi fac eforturi uriase pentru a conduce pe distante lungi, insa, din pacate, fara sa-si dea seama din pricina oboselii ajung sa atipeasca la volan si pot provoca accidente.

O clipa de neatentie poate avea urmari grave asupra soferilor, dar si asupra celorlalti participanti la trafic. Un tanar din Alba Iulia si student la Cluj,  a avut o idee geniala care a dus la crearea unor ochelari care nu-ti permit sa adormi la volan. Sistemul, montat pe ramele unor ochelari obisnuiti, vibreaza atunci cand purtatorul inchide ochii mai mult de o secunda.

„Am testat ochelarii, în primul rând, pe mine. I-am făcut pe dimensiunile mele, iar dacă îmi doresc să creez și pentru alte persoane, dimensiunile senzorului trebuie modificate. Voi încerca să rezolv problema aceasta, să integrez un switch astfel încât ochelarii să poată fi reglați cu ușurință.” a declarat tanarul pentru radiocluj.ro

Senzorul de vibratie este conceput in asa fel incat sa vibreze pana cand iti deschizi ochii. Ideea i-a venit la inceputul lunii aprilie, iar dupa 4 luni de munca a reusit sa definitiveze inedita inventie. Tanarul are acum nevoie de finantare pentru a-i produce si in serie.

Recomandari