Un spital din România, desemnat cel mai curat din Europa

0 14

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul privat din Brașov ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu. Aici, regulile sunt literă de lege; încă de la intrare, fiecare persoană încalţă papuci de unică folosinţă, iar dezinfectarea mâinilor e obligatorie.

În saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantina cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie. Tot pentru a preveni eventualele infecţii intraspitaliceşti, înainte de a fi internaţi, absolut toţi pacienţii sunt supuşi unor seturi complete de analize.

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, citată de digi24.ro.

În plus, administratorii spitalului cumpără produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie.

Spitalul a fost declarat, în anul 2013, „cel mai curat din Europa”, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.

Advertisment

„Un chestionar online la care spitalele au trebuit să răspundă, după care a fost un audit din partea a doi profesori”, precizează Bogdan Moldovan, directorul medical al spitalului.

Rata infecţiilor intraspitaliceşti la nivelului spitalului braşovean este de doar 0,03%. Potrivit studiilor medicale, în ţările occidentale, infecţiile intraspitaliceşti sunt a treia cauză de deces a pacienţilor. La nivel mondial, 400 de pacienţi mor zilnic din cauza unor astfel de infecţii.

Recomandari