Un senator brazilian, prins de poliţie cu mita ascunsă în cur! Una dintre bancnote era pătată cu căcat!

0 72

Chico Rodrigues, un senator apropiat de preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost prins de poliţiştii cu bani ascunşi între fese în timpul unei percheziţii a domiciliului acestuia din Boa Vista, scrie The Guardian. 
Percheziţia este parte a unei acţiuni mai ample împotriva a ceea ce procurorii suspectează a fi o deturnare de fonduri publice destinate luptei contra pandemiei de COVID-19. Conform informaţiilor oferite de două surse ale unei publicaţii din Sao Paulo, senatorul Chico Rodrigues a fost prins cu 30,000 de reali brazilieni (peste 4,500 de euro) ascunşi în chiloţi. „Pentru a înţelege absurditatea situaţiei, unele dintre bancnotele găsite erau pătate de fecale”, conform publicaţiei conservatoare Revista Crusoe, citată de The Guardian.
Brazilienii au discutat ştirea pe reţele de sociale cu hashtag-ul viral „#PropinaNaBunda” (traducere: O mită băgată în fund”), unii spunând, în glumă, că întregul caz va fi reţinut în „analele istoriei”.
Chico Rodrigues nu a oferit nicio explicaţie cu privire la informaţiile că şi-ar fi ascuns banii în lenjeria intimă, refuzând să comenteze acest aspect. Cu toate acestea, a insistat că nu a greşit cu nimic şi că totul este doar un efort al duşmanilor săi politici să-i păteze numele.
„Am un trecut curat şi am dus o viaţă respectabilă. Nu am fost implicat niciodată în vreun scandal”, a spus senatorul în vârstă de 69 de ani.
Jair Bolsonaro a fost ales în 2018 în parte şi pentru promisiuna sa de a eradica furtul din bani publici, după ce administraţiile precedente fuseseră lovite de ceea ce mulţi consideră a fi una dinte cele mai mari investigaţii anti-corupţie din istorie. În urma acesteia, a ajuns în închisoare inclusiv fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva.
„Nu cred că există vreun caz de corupţie în administraţia mea”, a declarat Bolsonaro, miercuri, după demararea acţiunilor procurorilor şi poliţiştilor, spunând că va „oferi o lovitură directă în gât” oricărui politician prins că a furat bani publici.
În ultimii doi ani, administraţia lui Bolsonaro a fost implicată în multiple scandaluri de corupţie, inclusiv un caz în care unul dintre fiii săi, Flavio, este acuzat că a avut relaţii apropiate cu o organizaţie criminală paramilitară responsabilă de mai multe crime în favelele din Rio de Janeiro şi alte oraşe din Brazilia.

Recomandari