Un român pretinde că a inventat un motor cu energie inepuizabilă. Video

0 20

Brașoveanul Gabriel Diaconu studiază magneții de peste 20 de ani. În 2013 cercetătorul a realizat prototipul unui motor cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă, sursă provenită de la folosirea magneților industriali. Și-a brevetat descoperirea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci și apoi a prezentat-o la Târgul Pro Invent din Cluj. Și… aici s-a oprit totul. Investitorii nu s-au arătat interesați de o descoperire care promite să revoluționeze industria auto și nici statul nu i-a dat vreo atenție.

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”a declarat inventatotorul pentru bzb.ro.

Pentru a demonstra cele susținute, Gabriel Diaconu a testat cu success invenția sa pe un automobil Trabant.

„Este posibilă injectarea energiei magnetice în motoare, la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzină, nici de motorină, nici de altceva. Am folosit un motor de acest gen, cu succes, la un Trabant. Avantajul este că este o sursă inepuizabilă şi nepoluantă de energie. Invenţia este acum în stadiu de demonstraţie, în stadiu de machetă. Am demonstrat în labortor că funcţionează. Dacă aş avea bani, în două luni de zile aş demonstra că funcţioneză un asemenea motor“ declara inventatorul în 2013 pentru adevarul.ro.

„Am făcut cu el teste oficiale de laborator la Electroprecizia. Deci a fost alimentat cu sursă de energie, iar în timp ce energia electrica absorbită era în scădere, energia mecanică debitată la ax era în creştere. E ceva inadmisibil din punct de vedere al legilor fizicii” (bzb.ro)

De atunci și până în prezent nu s-a întâmplat nimic cu invenția brevetată, aceasta aflându-se, nebăgată în seamă, într-un atelier din Lunca Calnicului, judeţul Braşov…

Recomandari