Un român din Germania a murit după ce a fost forțat să muncească pe câmp fără pauze sau apă, pe vreme toridă

0 10

Sfârșit tragic pentru un român din regiunea Breisgau (landul Baden-Württemberg). Tânărul, în vârstă de 32 de ani, care muncea ca și ajutor în agricultură, a murit după o zi de lucru în caniculă, scrie ziarulromanesc.de

Românul a murit într-o zi cu vreme toridă, nu avusese voie să facă pauze și nici să bea apă. Potrivit cotidianului online badische-zeitung.de, șeful acestuia, un agricultor în vârstă de 47 de ani, este acuzat acum de omucidere involuntară după ce l-a obligat să muncească în condițiile inumane.

Un incident similar ar fi avut loc în anul 2014. Agricultorul se afla la volanul unui tractor în timp ce doi muncitori încărcau cu baloți de fân cu o greutate de 20 de kilograme o remorcă, în bătaia directă a soarelui de la miezul zilei. Unul dintre muncitori, în vârstă de 32 de ani, i-a spus bărbatului că nu se simte bine, însă nu a fost lăsat să se oprească, deși își terminaseră rezervele de apă. În acea seară, tânărul s-a prăbușit  în urma unui accident vascular cerebral cauzat de căldură, a intrat în comă și a murit două săptămâni și jumătate mai târziu. Nu se știe dacă acesta mai suferea și de alte boli.

Procurorii din Freiburg au solicitat atunci instanței arestarea preventivă a agricultorului. Acesta a primit o pedeapsă de câteva luni de închisoare cu suspendare. Acum, acesta a formulat o cerere de recurs. Dacă nu o va retrage, va începe un proces.

Recomandari