Un primar din România s-a gândit cum să crească natalitatea în comunitatea pe care o conduce

0 15

Gigel Sava, primarul comunei Horia din judeţul Constanţa, s-a gândit cum să crească natalitatea în comunitatea pe care o conduce. Edilul a decis să oferi bani femeilor din comună care rămân însărcinate.

„Am zis: pentru fiecare copil care se naşte, până la vârsta de 3 ani, să le acordăm indemnizaţie de 300 de lei pe lună. Mai primeşte, timp de 2 ani, din partea Guvernului, 200 de lei. Atunci, ar însemna că o mamă primeşte pentru un copil 500 de lei, care reprezintă aproape un salariu minim pe economie pentru un om care munceşte”, a declarat primarul Gigel Sava, pentru Digi24.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primăria comunei Horia s-a gândit și să-i încurajeze pe cei mici să învețe. Printr-o decizie luată în consiliul local, școlarii și liceenii din comună primesc de la Primărie câte 100 de lei dacă nu au absențe la școală și nu rămân corigenți.

Deci vedeti dragi cititori ca daca exista un primar mai cu suflet, se gasesc bani si pentru popularea oraselor, insa interesele primarilor din marile orase si de la sate sunt ca lumea sa plece in strainatate sau sa moara mai repede, ca sa depopuleze tara, sa poata veni strainii sa exploateze in liniste resursele. Vedeti cazul orasului Brasov unde au disparut in ultimii 25 de ani, peste 100.000 de locuitori, eliminati prin alimentatie, spitale, vaccinuri, li s-au luat proprietati, au ajuns pe strada, tinerii au fost goniti la munca in occident, peste 40 de industrii distruse si in acest moment se darama fabrica de ciocolata. Nu mai zicem de spitalele care arata execrabil, fara personal suficient calificat si doctori, sistemul de invatamant e la pamant, iar daca doreste cineva sa se trateze in spitalele si clinicile private, trebuie sa scoata cateva mii de euro pentru orice interventie incepand de la o simpla nastere. Asa se sprijina natalitatea in Brasov si asta e valabil pentru toate judetele din Romania.

Recomandari