Liviu Petrina, fost secretar general al PNȚCD în 1990, sub Corneliu Coposu, a fondat o nouă grupare politică: Partidul Corectei Guvernări (PCG). Una dintre prevederile din Programul Politic al PCG este eliminarea pensiilor speciale.

Domnul Petrina, președinte executiv la PCG, a început cu exemplul personal: a renunțat, oficial, la pensia specială de diplomat, care în acest moment se ridică la 6.213 lei. Ca să nu rămână doar o intenție, Liviu Petrina a făcut miercuri o declarație notarială în acest sens, pe care joi a depus-o la Casa de Pensii.

Liviu Petrina face parte dintr-un grup de vechi militanți țărăniști care au încercat să reformeze PNȚCD, dar n-a fost posibil, din cauza confiscării marelui partid istoric de către un personaj sinistru: Aurelian Pavelescu. Atunci, Petrina și camarazii săi au luat hotărârea de a înființa un nou partid. Așa s-a născut Partidul Corectei Guvernări.

Citeste si:

Renunțarea la pensia specială se înscrie în linia moralei creștine pe care fondatorii PCG vor s-o imprime în activitatea lor politică. Motivele explicite ale acestui gest sunt cuprinse în declarația notarială semnată de Liviu Petrina (pe care o redăm cu protejarea datelor personale).

DECLARAŢIE

 Subsemnatul Liviu PETRINA,

   Pensionat prin Decizia nr. 112195 şi în conformitate cu Legea nr. 216/21.07.2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României,

Citește și:

    Având în vedere dezordinea ce există în sistemul de pensii din România,

    Răspunzând cerinţei majorităţii cetăţenilor României de a se elimina pensiile speciale,

    În respect faţă de prevederea –„Susţinem eliminarea pensiilor nelegitime (speciale etc.)”– din Programul Politic al Partidului Corectei Guvernări, Partid înscris în Registrul Partidelor la 1 Februarie 2019, al cărui Co-Fondator şi Preşedinte Executiv sunt în prezent,

    Declar că renunţ la pensia specială deţinută ca urmare a faptului că am lucrat în Ministerul Afacerilor Externe între anii 1963 şi 1986, de unde am fost eliminat politic cu trei ani înainte de Revoluţia din Decembrie 1989.

Citește și:

       Menţionez că pensia specială a fost de 6.219 lei.

    Renunţarea mea la pensia speciala este valabilă începând cu 1 Februarie 2019.

    În vederea renunţării, voi depune imediat o Cerere la Casa de Pensii a Judeţului Ilfov, însoţită de prezenta Declaraţie notarială.

Notă:

Citește și:

La 06.02.2019, Declaraţia a fost legalizată la Notar.

La 07.02.2019, Cererea şi Declaraţia au fost depuse la Casa de Pensii.