Un preot a decis să renunțe la salariu pe viață pentru a cumpăra alimente celor săraci

0 29

Într-o lume în care gesturile omenești se întâmplă strivite de cele ale lăcomiei, urii și agresivității, gestul făcut de un preot din Bacău apare ca o poveste frumoasă, din alte timpuri, trecute sau viitoare.

Gabriel Radu-Ichim, un preot de 39 de ani, care slujește în biserica persoanelor cu deficiențe de auz din Bacău, a decis să doneze, pentru tot restul vieții, salariul său pentru a asigura alimentele necesare celor în nevoie, sărmani sau oameni ai străzii.

Gabriel Radu-Ichim provine dintr-o familie înstărită şi a ales din convingere să devină preot.  Este şi cadru didactic universitar, este absolvent a patru facultăţi ( Teologie, Drept, Asistenţă Socială şi Istorie), două masterate , în limbaj mimico-gestual şi în drept internaţional, are un doctorat în istorie pe teme religioase şi în scurt timp va termina şi un doctorat în drept.

„Ceea ce facem noi aici la biserică este cu caracter permanent, nu pentru o lună sau două. Ideea noastră vine în prag de Paşte pentru oamenii care au posibilităţi materiale mai reduse. Salariul meu îl voi folosi pe viitor să cumpăr alimente, pentru a menţine acest loc plin cu pâine, cozonac, ulei şi alte alimente, pentru cei care simt foamea şi sărăcia. Lor trebuie să ne dăruim. Deasemeni, cine doreşte să pună alimente în această lădiţă, sunt bineveniţi”, a declarat preotul pentru adevarul.ro.

Programul social filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului se numeşte „Fă Rai, din ce ai“.

Preotul Gabriel Ichim a îngropat cadavrele părăsite de ani de zile la Morgă 
Preotul surzilor din Bacău nu se află la primul gest inedit. În urmă cu doi ani, după ce a aflat că Morga din Bacău era plină de cadavre nerevendicate, unele de mai mulţi ani, a luat decizia, pe propria cheltuială să îngroape trupurile. S-a ocupat de formalităţi, de sicrie, de săparea gropilor şi de slujbe şi praznice. În alte ocazii, preotul cu dare de mână le-a dat oamenilor străzii câte o masă caldă, iar acum a decis să renunţe pe viaţă la salariu pentru oamenii cu adevărat săraci, aflaţi în situaţii defavorizate.

Gabriel Ichim este singurul specialist acreditat de Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati pentru acordarea asistentei de specialitate surdo-mute. Slujbele le ţine în limbaj mimico-gestual, este implicat în activităţi filantropice dar şi educative. Este lector la Universitatea Danubius din Galaţi, la „Comunicare şi relaţii internaţionale“, unde predă dreptul. În trecut a avut o colaborare ca şi cadru universitar la  la Universitatea din Suceava şi a fost profesor la Şcoala Postliceală „Mihai Eminescu“ din Bacău, în limbaj mimico-gestual.

Recomandari