The news is by your side.

Un medic trage un semnal de alarmă în legătură cu cazul lui Florin Busuioc: „Putem fi oricare în această situaţie”

0 2

Un medic din Târgu Jiu spune că Florin Busuioc, sau orice altă persoană care suferă un atac de cord într-un oraș mic, riscă să moară din cauza lipsei secțiilor de Cardiologie intervenţională în spitalele mici.

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, trage un semnal de alarmă după cazul actorului Florin Busuioc. El susţine că investiţiile în sănătate trebuie să fie mult mai importante, pentru că secţii de Cardiologie intervenţională trebuie să existe pe tot teritoriul ţării, pentru ca toţi românii să beneficieze de acelaşi tratament, scrie Adevărul.

„Ne trezim acum că o persoană importantă trebuie operată de urgenţă în oraşul unde a avut loc nefericitul eveniment şi poate spitalul respectiv nu este pregătit pentru a trata respectiva afecţiune. Factorii decizionali care răspund de soarta sănătaţii ar trebui să ştie că atunci când are loc un accident grav sau un infarct miocardic nu mai e timp de transport la Viena sau Bucureşti cu toate intervenţiile la nivel inalt, aşa că vor fi operaţi acolo unde s-a produs accidentul, iar rezultatul va fi în funcţie de cât de mult au investit acolo sau cât de mult au organizat serviciul respectiv.

Când am propus spre înfiinţare o secţie de Politraumatologie, acesta a fost scopul de a da o şansă celor care nu pot fi transportaţi. Acum culegem ce am semănat şi poate ne trezim la realitate să investim mai mult în sănătate. Dacă talentatul actor era într-un oraş unde nu exista Cardiologie intervenţională care ar fi fost soarta?…Putem fi oricare în această situaţie şi ar trebui să beneficiem de acelaşi tratament pe tot teritoriu României”, a declarat medicul Niculescu.

Florin Busuioc suferit un infarct, marți seară, la finalul unei piese de teatru în care juca, la Craiova și a fost transportat la Spitalul de Urgență din Craiova. Medicii au decis că trebuie operat de urgență și l-au băgat în sala de operații, pentru montarea unui stent. Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt medicii care l-au operat pe Florin Busuioc și i-au salvat viața. În sala de operații, a fost și Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.