Un medic rezident jignește o viitoare mămică: ”Fofoloancă cu puroi”, ”După mintea ta, ar trebui să fii lasată să te rupi”

0 55

Medicul rezident Iulian Mihăilă (foto FB), de la Spitalul Județean din Galați, a postat pe Facebook o reacție incalificabilă la adresa unei viitoare mămici din Focșani, Raluca Simion, după ce tânăra a publicat o scrisoare deschisă (cerere) către Spitalul Județean din Focșani, acolo unde va naște în luna iulie. Raluca Simion a cerut un răspuns conducerii unității spitalicești și, până să-l primească, s-a trezit apostrofată și jignită de către medicul rezident Mihăilă de la Galați.

Iulian Mihăilă îi spune că poate naște ”stând în cap”, ca replică la solicitarea mămicii: ”Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil”, apoi folosește termeni precum ”fofoloancă cu puroi”, ”gravida asta n-a pus capac…” și lista poate continua. La finalul postării, medicul Mihăilă pune o poză cu niște maimuțe care urlă, cu referire la ”mămicile alea care au ținut morțiș să o aducă pe mama în discuție”, adică mămicile care i-au luat apărarea Ralucăi Simion.

Medicul cardiolog Valentin Ochean (foto stânga), de la Spitalul Județean Focșani, este de acord cu postarea colegului său de la Spitalul Județean Galați. Nu este prima dată când Ochean se declară direct sau indirect împotriva pacienților care cer respectarea drepturilor pacienților.

Medicul Valentin Ochean aproba reactia lui Mihaila

Reacțiile celor care au citit jignirile medicului la adresa Ralucăi Simion au apărut imediat. Vrancea Media prezintă replica pe care soții Marcu Andrei Gabriel și Marcu Ana Maria i-o dau medicului rezident Mihăilă, cu argumente din Legea 46/2003, în numele mai multor mămici nemulțumite de atitudinea doctorului Mihăilă. (Cristi IRIMIA)

Domnule Iulian Mihailă, doctor al Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei Galati, ne rupem si noi un pic din timpul nostru să vă explicam faptul că aproape toate doleanțele acelei “dudui” cum ați numit-o dvs. sunt drepturi garantate de Constituție. Nimeni, nici măcar dvs. domnule doctor, sub niciun fel de scuză, nu puteți nega aceste drepturi.

Să le luăm și noi punctual să vedeti cât de ignorant sunteți, putând aproape confunda această ignoranță cu lipsa inteligenței. Toate capitolele și articolele sunt extrase din LEGEA nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

CE SPUNE VIITOAREA MĂMICĂ:

1)” În timpul travaliului și al nașterii, solicit să fiu însoțită de către soțul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naștere mai sunt și alte paciente, doresc să fiu însoțită de o altă persoană desemnată de sex feminin.”

***CE SPUNETI DVS.:

1. „Maternitatea ori spitalul nu se află în proprietatea dumitale personală. Dacă vrei ca al tău soț să fie acolo, alege nașterea acasă. Sau în privat. Ai mofturi, ți le asumi. Pentru că dacă cumva al tău soț contaminează cu vreo ceva, vreo ceva, iar tu, ori altă ignorantă din urma ta, vă infectați, ori vi se infectează copilașii cu vreo ceva, urlați că e vina spitalului. Cât timp românul nu are noțiunile de bază în înțelegerea și practicarea igienei, regulile unității sanitare sunt mai importante decât decalogul.”

***CE SPUNE LEGEA:

1. Cap. VI Art. 32. – Pacientul poate beneficia de sprijinul familiei, al prietenilor, de suport spiritual, material şi de sfaturi pe tot parcursul îngrijirilor medicale. La solicitarea pacientului, în măsura posibilităţilor, mediul de îngrijire şi tratament va fi creat cât mai aproape de cel familial.

Asta inseamna ca tu, domnule doctor, esti cam pe langa subiect. Orice pacient are dreptul de a avea o persoana din familie alaturi de ea, citez: “pe tot parcursul ingrijirilor medicale”.

***CE SPUN EU: Decalogul de care vorbesti dumitale nu este decat o alta hartie aruncata in incinta unitatii sanitare si pe care nimeni nu o respecta, pentru ca, de, suntem smecheri. Daca s-ar respecta toate normele de igiena, posibilitatea de a se contamina cineva ar fi minima. Daca doriti, va pot da niste argumente clare din incinta unitatii sanitare in care lucrati.

Recomandari