Un medic din Suceava, infectat cu COVID-19, SE REVOLTA: ”Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală…”

Angajat al Spitalului Județean din Suceava, Anatol Burlacioc este unul dintre puținii doctori care s-au ridicat, ”de când Flutur l-a pus manager pe Rîmbu”, împotriva a ceea ce el numește ”abuzurile unor oameni care au instaurat la spitalul din Suceava obiceiurile vânzătorilor ilegali de alcool, că asta au făcut unii dintre ei”.

Aflat acasă sub tratament pentru COVID-19, ”și eu și prietena mea suntem pozitivi, iar copiii nici nu i-am testat că nu avem unde”, doctorul dezvăluie într-un interviu pentru cititorii Libertatea ”întâmplări reale și abuzuri din spital”
În noiembrie 2019, când managerul Vasile Rîmbu era favorit pentru postul de ministru al Sănătății și decorat de președintele Iohannis, doi medici din Spitalul Județean din Suceava făceau un gest care i-a perplexat pe colegii lor.

Nicoleta Boldeanu, șefa departamentului de Geriatrie, și Anatol Burlacioc, chirurg plastician, au ieșit pe holurile spitalului și au povestit unui grup de zeci de pacienți cum ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”.

”Da, am mers alături de colega mea, ca s-o sprijin pentru că ajunsesem la limită”, își motivează Anatol Burlacioc gestul.

Eu mă luptam de ani de zile cu Rîmbu, încă de când l-a instalat Flutur. Cum să nu mă lupt cu un manager al cărui prim gest a fost să colecteze bani de la personal ”pentru spațiul verde”, așa cum a motivat el? Am aflat apoi de la Primărie că spațiul verde al spitalului era plătit, bineînțeles, de către ei.

-Domnule Burlacioc, există martori care pot susține că managerul Rîmbu v-a cerut bani chiar la începutul mandatului său?

-Tot spitalul e martor. A luat câte 50 de lei de la medici, 30 de la asistente și 20 de la infirmiere. Fără chitanță, bineînțeles. Pentru spațiul verde, a zis el. Normal că știm și noi oameni în Consiliul Județean, în Primărie, avem pacienți în oraș, nici vorbă de așa ceva, spațiul verde e întreținut de Primărie. Dar acesta este Rîmbu și așa am ajuns noi aici!

sursa Libertatea

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More