Un Medic De Familie Din Călăraşi A Anunţat Că Va Renunța La Pacienții Care Nu Se Vor Vaccina:

0 12

Cătălin Petrencic este medic de familie într-un cabinet din comuna Mânăstirea, județul Călărași. La câteva zile după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, medicul a dorit să facă dovada că are încredere deplină în acest vaccin şi a publicat pe Facebook un îndemn pentru pacienții săi, potrivit Digi.24.ro.

„Anunț public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-Covid 19 vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă”, a scris medicul, marți, pe pagina sa de Facebook.

Doctorul a invocat și articolul 231, alin e), din Legea 95/2006, potrivit căruia asigurații au obligația „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.

Într-o intervenție la Digi 24, medicul a mai spus că îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, pentru că doar așa pot reveni la viața pe care o aveau înainte de pandemie.

„Am postat pe pagina mea de Facebook informația că m-am vaccinat, fotografie din timpul vaccinării și eu, și asistentul, am făcut dovada că am încredere deplină în acest vaccin. Un argument mai puternic nu știu dacă pot aduce în fața unui pacient în a garanta vaccinarea”, a spus Cătălin Petrencic pentru Digi24.ro.

 

Pentru că situația este foarte dură, oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm. De un an, ne-am schimbat viața, felul de a fi, relațiile, comportamentul și văd că nu se conștientizează acest lucru. Poate începe să li se pară normal să umble cu mască sau consideră boala mai puțin gravă. La momentul actual nu există altă soluție, nu există medicament.

Recomandari