Un localnic din Moldoviţa a atacat mocăniţa cu pietre. Pălmuit de turişti, atacatorul le-a tăiat pneurile maşinilor. Ce conflict de orgolii a generat nebunia

Un bărbat de 44 de ani din comuna suceveană Moldoviţa a atacat cu pietre mocăniţa, celebrul trenuleţ turistic care traversează localitatea. Pe deasupra, bărbatul a pus pietre şi pe şine, iar mocăniţa a fost la un pas să deraieze. Înfuriaţi de acţiunea localnicului, câţiva turişti au coborât din tren şi l-au pălmuit. În replică, atacatorul a vandalizat zece dintre maşinile aparţinând turiştilor.
Reacţia proprietarului mocăniţei de la Moldoviţa, după ce un localnic a atacat trenul cu pietre

Incidentele s-au petrecut luni, 17 iunie, pe raza localităţii Moldoviţa. Ioan Popescu, mecanicul locomotivei, a relatat ulterior că l-a recunoscut pe atacator, în persoana unui localnic pe nume Vasile Tcaciuc. Mecanicul spune că bărbatul de 44 de ani şi-a parcat autoturismul lângă linia ferată, blocând în mod intenţionat drumul trenuleţului turistic.

200 de turişti care s-au plimbat cu mocăniţa de la Moldoviţa au fost terorizaţi de un localnicUn bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Moldoviţa a judeţului Suceava, a atacat cu pietre mocăniţa care circulă prin localitate. În plus, el a pus pietre pe linia de cale ferată, iar trenuleţul, în care se aflau şi copii, a fost la un pas să deraieze. Din această cauză, mai mulţi turişti au coborât şi l-au pălmuit. Ca să se răzbune, atacatorul a vandalizat 10 maşini. Le-a tăiat cauciucurile. Proprietarii autoturismelor au depus plângere la Poliţie. Incidentul a avut loc luni, 17 iunie.

Gepostet von Oana Șlemco am Dienstag, 18. Juni 2019

Mecanicul povesteşte că l-a somat să-şi mute maşina, îndemn la care localnicul s-a conformat. Pe de altă parte, Tcaciuc a condus maşina doar câteva sute de metri în faţa trenului şi a parcat din nou pe marginea căii ferate, blocând  din nou mocăniţa cu şase vagoane.

„La ora 15.34, când mă deplasam de pe raza satului Argel spre Moldoviţa, la kilometrul 8 cu 200, Vasile Tcaciuc avea maşina lângă calea ferată. A văzut că vin cu trenul, nu a vrut să o ferească. L-am întrebat de ce face treaba asta? Atunci a întors maşina şi la kilometrul 8 a pus maşina de-a lungul căii ferate. L-a certat lumea din tren. A luat pietre să ne dea în cap. Era să lovească nişte călători. La kilometrul 7, iar a pus maşina, iar ne-a apostrofat. Atunci nişte oameni din tren au coborât şi i-au dat câteva palme. I-au spus că sunt copii în tren. La kilometrul 4, ne-a pus pietre pe linie. Noroc că am avut procent de frânare bun. Am încălecat cu locomotiva bolovanii”, ne-a declarat Ioan Popescu, care mai spune că în tren se aflau în jur de 200 de turişti.

Supărat, atacatorul a plecat spre locul în care erau parcate maşinile turiştilor din tren şi a tăiat cauciurile de la zece autoturisme. „El căuta maşina mea ca să-i taie cauciucurile. Pentru că nu mi-a găsit maşina a înţepat alte zece maşini”, a arătat mecanicul.

Mecanicul Ioan Popescu a sesizat Poliţia, care a demarat o anchetă în acest caz. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, confirmă incidentul. El a declarat că doar patru dintre turiştii păgubiţi au depus plângere. Ceilalţi au preferat să înlocuiască roţile şi să plece. Este vorba despre turişti din Botoşani, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

Localnicii spun că supărarea lui Vasile Tcaciuc ar fi pornit de la faptul că nu reuşeşte să vândă la fel de multe produse la chioşcul pe care-l deţine în Moldoviţa ca mecanicul mocăniţei, care-i face concurenţă.

Turiştii s-au declarat scandalizaţi de şirul de întâmplări violente şi acuză atitudinea binevoitoare a oamenilor legii faţă de agresor.

„Mai surprinşi am fost când în apropierea gării individul vorbea relaxat cu poliţiştii, negând tot ce făcuse. Nu se sfia de nimeni, s-a expus direct. Scârbiţi, ne-am grăbit să păşim prin bălţi, să plecăm. Nu a fost cum am vrut, pentru că roţile, îngropate de ja în bălţi adânci, erau sparte, probabil de acelaşi individ. Am sunat cu toţii la 112, am chemat, am bătut pe la uşi. Nimeni, dar nimeni nu ne-a dat importanţă. Mecanicul de locomotivă a revenit cu un Mercedes 4 ori 4, ostentativ pentru oamenii care nu aveau cu ce pleca de acolo. Ne-a spus că nu are ce să facă. Nici el, şi nici patronul austriac. Şoferii şi-au schimbat roţile în ploaie, au încercat să discute cu unul şi cu altul şi, în cele din urmă, au plecat, pentru că nu poţi sta prea mult într-un loc în care nu eşti dorit“, a scris pe Facebook Diana Damean, una dintre femeile supuse atacului cu pietre.

MOCĂNIȚA GROAZEI sau când trebuie să-ți reconsideri planurile de vacanță ?Câteva zile libere după multă muncă ar putea…

Gepostet von Diana Damean am Montag, 17. Juni 2019

Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More