Un fost ministru al Justitiei, verdict crunt pentru tara! Este transformata intr-un rai al infractorilor! „Tot felul de mafii sunt invitate sa vina in Romania”

0 42

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna considera ca modificarile aduse codurilor penale ar putea transforma Romania intr-un paradis al infractorilor, in care s-ar putea sa nu mai poata fi inceputa cu usurinta urmarirea penala, inclusiv in cazul unor infractiuni grave, precum omoruri sau violuri.

„Modificarile ii ajuta pe cei care au dosare penale pe rol, persoane cu functii de demnitari, care folosesc Parlamentul ca pe un butic legislativ, in care dau ordine baietilor de pravalie si baietii executa. Ce s-a intamplat aseara cu Codul de procedura penala transforma Romania intr-un rai al infractorilor. Vom deveni un paradis in care tot felul de mafii sunt invitate sa vina in Romania, care isi face un brand de tara din apararea infractorilor. As fi vrut sa vad ca facem dreptate si victimelor. In primul rand, trebuie sa facem dreptate victimelor infractiunilor, si nu sa aparam peste masura infractorii. Asta ne ofera PSD si ALDE, in paralel cu un atac fara precedent, in care PSD are totul inclus, o arma eficace, care este Curtea Constitutionala”, a declarat Raluca Pruna, marti, la Digi 24, citata de news.ro.

Ea spune ca Romania este in situatia in care structuri speciale ale Comisiei Europene fac un raport ad-hoc pentru tara noastra, pentru ca ceea ce se intampla in justitie este grav: „Reamintesc faptul ca structurile acestea, Comisia de la Venetia, urmeaza sa faca un raport. Suntem in situatia unui atac fara precedent, in care toata lumea spune ca ceea ce se intampla este grav. Traim in republica Dragnea si totul este posibil”.

Intrebata daca aceste modificari ale codurilor penale mai pot fi oprite in vreun fel, fostul ministru al Justitiei a spus ca opozitia va trimite legea pentru control de constitutionalitate, dar ca nu are nicio speranta in Curtea Constitutionala.

„Problema e ca vom fi in situata ca, dupa ce ne jucam cu procedura legala si cu statutul magistratilor, sa fim nevoiti sa publicam aceste coduri de procedura penala care nu fac niciun fel de dreptate. Nu vorbim numai de infractiuni de coruptie, vorbim de omoruri, de violuri, alte infractiuni pentru care nu se va mai putea face urmarirea penala. Noi vom fi cei carora le va fi atacata o ruda, li se va sparge casa. Noi traim in acest mit al Anei lui Manole, in care trebuie adus un sacrificiu ritualic”, a mai spus fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedura penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de camera decizionala, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca PSD nu doar ca incearca sa amputeze puterile presedintelui, ci incearca sa amputeze si puterile justitiei, ceea ce este foarte grav. Presedintele a subliniat ca majoritatea parlamentara ”voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea” si a spus ca va folosi prerogativele constitutionale pentru a solicita o imbunatatire a textului proiectului de modificare a Codului de Procedura Penala.

Recomandari