Un europarlamentar îi ironizează pe românii plecați la muncă în Marea Britanie: ”Preiau din nou controlul”

54

Un europarlamentar îi ironizează pe românii plecați la muncă în Marea Britanie în plină pandemie de coronavirus. Acesta a reacționat în mediul online, după ce s-a anunțat că sute de români vor ajunge la muncă în Regat în această perioadă.

Un europarlamentar îi ironizează pe românii plecați la muncă în Marea Britanie: ”Preiau din nou controlul”

Într-o postare pe contul personal de Twitter, europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a reacționat ironic după apariția în presa britanică a unei știri despre 180 de muncitori sezonieri români care au ajuns joi la Londra pentru a munci în agricultură.

Fost politician de vârf în Belgia, acolo unde a ocupat postul de premier, Verhofstadt este negociatorul al Parlamentului European pe tema Brexit.

În cursul zilei de joi, 16 aprilie, acesta a distribuit un articol din presa engleză despre românii plecați la muncă în Regat, alături de comentariul ”Preiau iar controlul…”.

“Taking back control“…😉https://t.co/oP74K7yr3N

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

ADVERTISEMENT

— Guy Verhofstadt (@guyverhofstadt) April 16, 2020

Conform sursei citate, cel mai probabil, acesta s-a referit la fraza utilizată de partidul Brexit şi rostită pentru prima oară de Dominic Cummings, consilier şef al lui Boris Johnson.

Avioane cu români urmează să aterizeze în Marea Britanie

Presa britanică scrie că un avion charter cu 180 de români la bord a aterizat joi, 16 aprilie, la Stansted. Aceștia vin pe tărâm britanic pentru a ocupa posturile vacante pe timpul pandemiei de coronavirus.

Conform informațiilor Dailymail, avionul care a venit de la București la Londra este primul dintr-o serie de șase care vor ajunge în această perioadă.

Românii care vor ajunge în Marea Britanie vor fi obligați să păstreze recomandări de distanțare socială.

De asemenea, acestora nu li se va permite să părăsească România dacă prezintă simptome ale Covid-19.

Marea Britanie traversează o perioadă extrem de dificilă. În această perioadă nu există destul de mulți muncitori britanici au solicitat locuri de muncă în agricultură, astfel că mai multe companii apelează la sprijin extern.

Recomandari