Un celebru actor american, în vizită în Maramureș. A văzut locurile în care a copilărit mama sa

0 30

Actorul american Harvey Keitel a venit în România pentru filmările peliculei „See you soon”, care surprinde o poveste de dragoste ce ia naștere pe un teren de fotbal. Filmările se vor desfășura la Cluj Arena și vor apărea și fotbaliști din echipa de Liga a III-a de la Sănătatea Cluj.

Cu această ocazie, simpaticul actor și-a dorit foarte mult să viziteze și Maramureș, pentru a vedea locurile și casa în care a locuit mama sa.

Harvey Keitel are origini românești, acesta fiind motivul principal pentru care a vizitat satul Leordina, din Maramureș, unde a trăit mama sa până la 12 ani. Apoi, familia ei a emigrat în SUA.

“Mă gândesc la cum mama mea se plimba pe străzile din Leordina şi, după, la New York. Am toate aceste imagini în minte – fetiţa care a venit de la Leordina la New York, cu sora şi mama. Tatăl a venit primul şi, după, a trimis după ele. E ceva special… Recomand tututor care au rude în alte părţi să meargă acolo de unde le sunt părinţii. E o legătură profundă”, a spus actorul, potrivit Libertatea.

Actorul a fost răsfățat cu mâncare românească și a primit din partea primarului comunei un costum popular tradițional.

“A fost foarte impresionat de Leordina, a vizitat casa, cimitirul, sinagoga. A gustat din toate bucatele. I-am oferit horincă, a promis că mă va suna atunci când o va împărţi împreună cu Robert de Niro. I-am mai dăruit şi un costum popular tradiţional complet şi o monografie a lui Alexandru Leordean, în care 30-40 pagini sunt despre evrei şi apare şi mama sa”, a afirmat Ştefan Gavriluţi, primarul comunei Leordina.

Recomandari