Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19. Care este cauza principală

Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19, după ce mama sa a fost de asemenea depistată pozitiv cu noul virus înainte de a-l aduce pe lume pe micuț.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19. Care este cauza principală

Recent, în regiunea Caucaz din Rusia, mai exact în orașul Beslan din Osetia de Nord, o femeie însărcinată, care a fost infectată inițial cu noul coronavirus, a născut un copil care la rândul lui a fost infectat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Informația a fost furnizată de un purtător de cuvânt al ministerului regional pentru sănătate din provincia rusă, citat de agenția de stat TASS, anunță MSN.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

“O femeie însărcinată era infectată cu coronavirus, iar bebeluşul ei s-a născut infectat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional al Sănătăţii pentru agenţia de presă TASS.

“Ei sunt în prezent acasă, starea lor fiind una satisfăcătoare”, a precizat oficialul rus, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Guvernul instituie astăzi starea de alertă! Ce amenzi riscă românii care nu respectă legea
  • Coronavirus în România, 18 mai 2020. S-au înregistrat 16.871 de infectări și 1.107 de morți. Live Update
  • Șapte cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus
  • Ziua în care se decide titlul la handbal! Cine va fi desemnată campioana la feminin? Toate variantele posibile
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Care ar fi explicația contaminării bebelușului

Bebelușul infectat bebeluşul cu noul coronavirus s-a născut în spitalul central din Beslan. Aici, 17 din 35 de femei însărcinate spitalizate în aşteptarea naşterii sunt infectate cu COVID-19, anunță responsabilului maternităţii din această instituţie, Hasan Tagaiev.

Femeia din Rusia nu a prima din lume care naște un copil infectat deja cu COVID-19. Un bebeluş contaminat s-a născut deja la jumătatea lunii aprilie în Peru, autoritățile sanitare din această ţară afirmând atunci că era al “primul caz” de acest tip în lume.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În acest moment, Rusia se clasează pe locul 2 în lume, după Statele Unite ale Americii, la numărul de infecții cu noul coronavirus.

Astfel, un număr total de 281.752 cazuri s-au înregistrat în această țară de la startul pandemiei. Față de alte state din lume, Rusia nu are încă un număr foarte mare de morți. 2.631 de decese au raportat oficialii de la Moscova până acum, o medie de 18 la milionul de locuitor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cu o zi în urmă, duminică, 17 mai, Rusia a înregistrat un număr record de morți din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore. Astfel, pe teritoriul rus au fost raportate 119 de victime în decursul ultimei zile, cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat până în prezent în Rusia.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More