Un asistent medical român a revenit să lucreze în țară, dar fără succes. „Dacă nu îmi găsesc loc de muncă îmi voi căuta în alt domeniu”

Claudiu Lupșa este un asistent medical român reîntors în țară și spune că vrea să lucreze aici, dar momentan nu a primit niciun răspuns la cererile sale.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Povestea unui asistent medical român, care a revenit să lucreze în țară, dar fără succes

După ce a trăit 13 ani în Italia, Claudiu Lupșa, un asistent medical român, spune că s-a reîntors în țara natală și vrea să lucreze aici, doar că nu i-a răspuns nimeni la cererile de angajare, potrivit Digi24.

Românul a trăit vreme de 13 ani în Italia, chiar în regiunea Lombardia, grav afectată de coronavirus, unde a muncit ca asistent medical.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Bărbatul a luat decizia de a reveni în țara natală la jumătatea lunii martie, când a strâns tot și a revenit în România, pentru a începe o nouă viață.

Asistentul medical spune că decizia de a reveni în țară, alături de soția sa, a fost luată cu mult timp înainte ca pandemia de coronavirus să se abată asupra Italiei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul își dorea de mult să revină în România

“Era totul organizat, am fost prinși în mijlocul acestor evenimente. Apucasem să îmi dau demisia, am vândut tot ca să ne întoarcem în România și să începem aici o viață nouă.

Vreau să fiu în continuare asistent medical, dar dacă nu îmi găsesc loc de muncă îmi voi căuta în alt domeniu”, a declarat asistentul medical, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Claudiu Lupșa spune că, după ce s-a reîntors în România, a încercat să își găsească un loc de muncă și a făcut mai multe cereri pentru angajare, inclusiv într-un spital unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus.

“Am făcut cereri către instituțiile spitalicești din Baia Mare, inclusiv la Ministerul Sănătății. M-am oferit să lucrez într-o secție cu pacienți cu coronavirus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Deocamdată mi s-a răspuns că cererea mea a fost înregistrată, nu am fost chemat la interviu. Sunt gata să mă adaptez, să mă integrez.

Sunt proceduri, trebuie lăsat timp autorităților ca să se organizeze, înțeleg aceste întârzieri, sper doar să fiu angajat”, a mai spus Claudiu Lupșa, un asistent medical român care a revenit în țară pentru a lucra în spitalele de la noi, dar fără succes momentan.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More