um a fost TRĂDAT Dragnea de Tăriceanu, Toader și… Dăncilă în chestiunea amnistiei și grațierii. „Disperarea lui Liviu Dragnea – pe care-l paște pușcăria, cel mai probabil, peste doar câteva luni – mă face să cred că …”

0 55

Analistul politic Stelian Tănase explică cum a pierdut Liviu Dragnea bătălia în chestiunea amnistiei și grațierii care-l scăpau de dosarele penale. Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, și propria sa subordonată, Viorica Dăncilă l-au refuzat categoric.

Stelian Tănase, pentru PSnews.ro: „Disperarea lui Liviu Dragnea – pe care-l paște pușcăria, cel mai probabil, peste doar câteva luni – mă face să cred că el va mai încerca să joace o carte importantă cu scopul de a-și scăpa pielea. Acum este pus cu spatele la zid. Liviu Dragnea și-a dorit cu ardoare să își rezolve problemele personale din instanță prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență privitoare la amnistie și grațiere, dar iată că a fost pus cu botul pe labe.

ALDE a spus ‹pas› – iar Tăriceanu a dispărut din peisaj, în concendiu, lăsând vorbă că ‹nu› –, Tudorel Toader a zis ‹pas›, la fel ca și UDMR-iști lui Kelemen Hunor. Deosebit de interesant este că până și proasta de Viorica Dăncilă l-a refuzat pe șeful Dragnea, fiindcă și-a dat seama – sau i s-a explicat – că, semnând o astfel de ordonanță, se făcea vinovată de favorizarea infractorului și de trafic de influență.

Chiar dacă nu o ajută mintea, Dăncilă a mai văzut puteri politice absolute în PSD, și toate s-au năruit până au ajuns la stadiul de zero barat. Frica este motivul principal pentru care Dăncilă a refuzat să își asume o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea.

În aceste condiții, fără aportul lui Tăriceanu, Toader și Dăncilă, Liviu Dragnea s-a trezit în offside, și chiar nu se aștepta la un astfel de tratament din partea aliaților – în realitate, asta-i cea mai mare schimbare politică a acestei veri răcoroase!

În toamnă, Dragnea se va duce la completul de cinci judecători fiind cât se poate de conștient că riscă totul și că, dacă nu găsește repede o soluție salvatoare, își pierde libertatea, averea și cariera.

Potrivit surselor mele din PSD, Dragnea se screme să negocieze în favoarea unei OUG pe amnistie și grațiere, pe care vrea să o impună fie într-o eventuală sesiune extraordinară, care ar putea fi convocată în august, fie în toamnă, după debutul noii sesiuni parlamentare.

Cu toate acestea, este foarte greu ca Dragnea să își atingă obiectivul, întrucât susținătorii l-au lăsat deja în offside, ceea ce reprezintă un evident semn al căderii, în timp ce presiunile și avertismentele externe sunt din ce în ce mai intense, întrucât, deși lui Dragnea nu-i place deloc asta, România este încă țară membră NATO și EU”.

Recomandari