Ultima ORA! Motivul REAL pentru care Guvernul abrogă OUG 13.

0 47

Guvernul decide, la această oră, conform biroului de presă al Executivului, abrogarea mult-hulitei OUG 13/2017 printr-o nouă ordonanță de urgență. Însă nu se susține motivul invocat de Liviu Dragnea, președintele PSD, cel care a anunțat primul, sâmbătă, posibilitatea renunțării la OUG 13, cum că intenționează să evite divizarea țării, nemaiputând ține în frâu cohortele de membri simpatizanți care își doresc să vină la București, pentru a participa la o uriașă contra-manifestație, scrie puterea.ro

Și nu vorbim doar de faptul că, la această oră, la Palatul Cotroceni s-au strâns câțiva (20-30) protestatari pro-PSD, majoritatea pensionari, care contrastează atât de puternic cu sutele de mii de protestatari anti-OUG 13 și anti-PSD&ALDE, care se strâng, seară de seară, în toată țara.

Conform unei surse apropiate liderului PSD, acesta a avut o discuție cu președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, care l-a sfătuit să abroge OUG 13, întrucât urmează să fie declarată neconstituțională.

Informația a fost confirmată, indirect, de unul dintre judecătorii CCR, sub rezerva anonimatului: „Firește că am analizat cu toții ordonanța, de îndată ce a fost publicată. Nu în cadru oficial, ci fiecare și-a făcut propria analiză. Domnul președinte Dorneanu ne-a întrebat, tot neoficial, ce părere avem. Cu o singură excepție, toți am opinat că sunt probleme de constituționalitate. Așa că, după ce Avocatul Poporului a ridicat excepția de neconstituționalitate, a devenit limpede că ordonanța nu va trece”.

Recomandari