Ultima ora! Legea antifumat a cazut, fumatorii au dreptul de a fuma oriunde!

0 55

O veste buna pentru amatori de tigari, legea care s-a schimbat in scurt timp de la data de cand a intrat in vigoare in Romania, un deputat, Daniel Fenechiu, a anuntat luni ca a initiat iarasi un nou proiect de lege care da dreptul la toti fumatori, in cluburi, vor avea dreptul de a fuma, in spatii inchise, unde se poate bea cafea, ceai s-au bauturi racoritoare, relateaza, www.informatiazilei.ro.

„Am inițiat și voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun.

Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spațiul public închis este foarte prost definit și condițiile impuse de lege sunt foarte restrictive.

Una dintre cele reglementări este să se permită constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații pentru fumat, în care să se poată fuma și desfășura activitățile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare”, a declarat Fenechiu la o conferinta de presa in Palatul Parlamentului.

Deputatul a mai spus ca aceasta propunere legislativa arata ca in spatiul public inchis, si asta ar fi „orice spațiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereți”.

Recomandari